Na berzi do kapitala na lakši način – Bankar.rs
BERZASLIDERSVE VESTI

Na berzi do kapitala na lakši način

Inicijalna javna ponuda za kompaniju predstavlja prikupljanje kapitala na berzanskom tržištu za rast i razvoj poslovanja, i to bez dodatnog zaduživanja. Tokom ovog leta, prvi put posle 80 godina, trebalo bi da se “odigra” izlazak jedne kompanije, “Fintel energije”, na Beogradsku berzu.

 Ovo je, između ostalog, bila i tema u četvrtak održanog poslovnog skupa u Beogradu, u organzaciji Srpske asocijacije menadžera – SAM. Učesnici panela “Kako pametno investirati” iz sveta tržišta kapitala, privrede i telekomunikacija, razgovarali su u četvrtak o berzanskom ulaganju, sa namerom da, iz ugla građana i kompanija, daju odgovor upravo na pitanje – kako pametno investirati i doneti odluku o investiranju.

Na panelu na kom su učestvovali Ticijano Đovaneti, izvršni direktor kompanije “Fintel energija”, Rade Rakočević, član SAM-a i vlasnik investicione kompanije “Senzal kapital”, Slobodan Đinović, član UO SAM i generalni direktor “Orion telekoma”, Siniša Krneta, direktor Beogradske berze, i Ivana Stanković, menadžer u konsultantskoj kući “PwC”, govorilo se i o brzini kojom se investicija može pretvoriti u novac, kao o najvažnijem kriterijumu kod kratkoročnih investicija.

Naglašeno je da su, u uslovima niskih kamatnih stopa na štednju i stope inflacije od tri odsto u Srbiji, investitori suočeni sa potrebom da moraju da se okrenu drugim investicionim opcijama, kako ne bi gubili držeći novac u bankama.

Tags
Back to top button