Societe Generale banka ostvarila rekordan profit – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Societe Generale banka ostvarila rekordan profit

Societe Generale banka ostvarila je profit nakon oporezivanja od 2,1 milijardi dinara (17,7 miliona evra) u prvom kvartalu 2018. godine, za 52 procenta više u odnosu na isti period prethodne godine.

U prvom kvartalu 2018, ukupna aktiva banke dostigla je 290 milijardi dinara (2,45 milijardi evra), što je rast od 18 odsto, a ukupni plasman kredita dostigao je 205 milijardi dinara (1,7 milijardi evra) za 23% više nego u istom periodu prošle godine.

Banka je istovremeno u 2017. godini dodatno unapredila poslovanje i sa dobitkom nakon oporezivanja od šest milijardi dinara (49,7 miliona evra), ostvarila najbolji rezultat od kada posluje na domaćem tržištu. Ovakvi rezultati doprineli su da Societe Generale  postane četvrta najveća banka po visini aktive, pošto je konsolidovana bilansna suma uvećana je za 20,4% na 294,7 milijardi dinara (2,5 milijardi evra).

Ovakvi komercijalni rezultati doprineli su da Societe Generale banka, koja je deo jedne od najvećih evropskih bankarskih grupacija, na domaćem tržištu preraste u drugu po obimu kreditiranja u radu sa stanovništvom i treću prema veličini ukupnog kreditnog portfolija.

„Nizom komercijalnih aktivnosti uspeli smo da zadržimo trend rasta u poslovanju i u radu sa privredom i stanovništvom, uz posebnu posvećenost na produbljivanju saradnje sa svim klijentima u različitim sferama poslovanja i odnosa sa našom bankom. Ostajemo bliski i dostupni našim klijentima, kako bismo bolje razumeli njihove potrebe“, izjavila je Marija Ruseva, predsednica Izvršnog odbora Societe Generale banke u Srbiji.

U 2017. godini, Societe Generale banka obeležila je jubilej od 40 godina poslovanja na domaćem tržištu, pošto je prvo predstavništvo za rad sa privredom osnovano 1977. godine u Beogradu.

Banka prepoznatljiva po promovisanju kulture inovacija u Srbiji, prošle godine pokrenula je i veliki konkurs za najbolje preduzetničke inovacije „Generator“, u okviru kojeg su nagrađene i podržane nove ideje koje su izvodljive i održive na tržištu.

Tags
Back to top button