Podrška AIK Banke naučnom skupu “Innovation week 2018” – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESVE VESTI

Podrška AIK Banke naučnom skupu “Innovation week 2018”

U susret industrijskoj revoluciji 4.0, juče je na konferenciji za štampu predstavljen „Innovation week 2018“.

AIK Banka podržaće ovaj jedinstven višednevni događaj, koji AFA asocijacija organizuje u saradnji sa vodećim naučno-istraživačkim institucijama i kompanijama u Srbiji, a koji se održava od 28.05. do 01.06 u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Konferenciji su prisustvovali dr Nenad Popović, Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Žaklina Nikolić-Kušić, programska direktorka „Innovation week 2018” i AFA asocijacije, dr Milica Đuric-Jovičić, v.d. direktor Inovacionog centra ETF-a i programska direktorka  „Innovation week 2018” za nauku i tehniku, kao i prof. dr Periša Ivanović, pomoćnik pri Izvršnom odboru AIK Banke.

 

 „AIK Banka je društveno angažovana banka koja je uvek bila i biće čvrst oslonac domaćoj pameti, nauci, privredi i razvoju. Svesni smo da je naša budućnost vođena novim tehnologijama i inovacijama i zato svesrdno podržavamo konferenciju ’’Nedelja inovacija – Nauka i tehnologija u susret privredi’’ – sa ciljem da se domaća nauka i privreda što bolje povežu na pragu četvrte industrijske revolucije i putu transformacije ka digitalnom društvu. AIK Banka je već zakoračila u svet digitalne transformacije, novih tehnologija i inovacija sa jasnim smerom kretanja ka eksternom ekosistemu – što znači da težimo da budemo sve više digitalno okrenuti okruženju radi  jačanja tržišne i konkurentne pozicije, sticanja, usluživanja i zadržavanja klijenata, smanjivanja operativnih troškova i podizanja efikasnosti. Uspeh Banke gledamo u smislu da budemo bazirani na stvaranju boljeg ekosistema i jačanju saradnje sa FinTech firmama i ostalim provajderima novih tehnologija kako bi na što bolji način uslužili odnosno omogućili jedinstveno iskustvo svim korisnicima naših proizvoda i usluga,“ izjavio je prof. dr Periša Ivanović

Cilj skupa „Innovation week 2018“  je povezivanje nauke, tehnologije i privrede u Srbiji i regionu, kao i jedinstvena prilika da ugledni predstavnici naučne zajednice i privrede prikažu svoje inovativne i uspešne projekte koji doprinose transformaciji ekonomije i društva.
AIK Banka nastaviće da podržava manifestacije koje u fokus stavljaju inovativnost i nove tehnologije koje imaju za cilj da unaprede čitavo društvo. Pored toga, slušajući pažljivo svoje klijente, AIK Banka nastaviće da razvija ponudu savremenih bankarskih proizvoda i usluga nudeći brojne inovacije okrenute digitalnom bankarstvu i savremenim kanalima distribucije.

Tags
Back to top button