Saveti stručnjaka kako da potražite povećanje plate – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSVE VESTI

Saveti stručnjaka kako da potražite povećanje plate

Većina radnika dođe do tačke u svojoj karijeri kada osećaju kako nisu plaćeni dovoljno za ono šta rade.

Sledeći logičan korak je pitati šefa za povišicu, ali za to treba biti potpuno spreman. Direktor britanske Agencije za zapošljavanje James Reed podelio je nekoliko saveta kako da to učinite ispravno.

Prvo što morate uraditi jeste postaviti pitanje

Dogovorite sastanak s menadžerom i razgovarajte o ciljevima u karijeri, vašem doprinosu kompaniji i vrednostima koje planirate odnositi i u budućnosti. Balansirajte između svog zahteva za povećanje plate i prihvatanja novih dužnosti.

Znajte koliko vredite. Dođite spremni

Istražite vašu vrednost baziranu na nivou iskustva u industriji i ocenite je. Možete koristiti pretraživače za plate i opise poslova kako biste pronašli koja je to visina plate adekvatna za posao koji obavljate.

Pripremite se za dodatne obaveze

Kompanija vas neće nagraditi za ništa zauzvrat. Potrudite se da pokažete koje ćete dodatne vrednosti doneti kompaniji, da li ćete preuzeti nove obaveze ili ćete se više obrazovati kako bi ste specijalizirali vaši profesiju.

Nemojte nikada prestati da učitie

Širiti znanje pohađanjem kurseva i čitajući vesti iz vaše industrije.

Pokažite da imate pravi način razmišljanja za posao

Oko 97 posto poslodavaca kazalo je kako bi uvek izabralo radnika s ispravnim razmišljanjem nego s većim sposobnostima jer se veštine mogu naučiti, ali se razmišljanje teško može promeniti.

Pregovarajte profesionalno

Ako je odgovor ne, pitajte za koliko vremena mogu ponovo razmotriti zahtev. Šest meseci je obično idealno vreme. Možda će vam biti teško da sakrijete razočarenje, ali pokušajte da se ne uznemiravate ili pobesnite ispred šefa. Možda nije do njega.

Tags
Back to top button