Egipatski milijarder uložio pola bogatstva u zlato – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESVE VESTI

Egipatski milijarder uložio pola bogatstva u zlato

Dok mnogi vide znakove upozorenja na tržištima, ali još ne preduzimaju ništa, egipatski milijarder Naguib Saviris odlučio je da krene u akciju. Uložio je polovinu svog bogatstva od 5,7 milijardi dolara u zlato.

 Uložio je polovinu svog bogatstva od 5,7 milijardi dolara u zlato.

U intervjuu za Blumberg, Saviris je rekao kako veruje da će cene zlata porasti i sa trenutne vrednosti od nešto više od 1.300 dolara dostići 1.800 dolara po unci, dok će, s druge strane, “precenjena” tržišta deonica krahirati, prenosi portal Novac.

“Naposletku imate Kinu koja neće prestati ulagati u zlato. Uostalom, ljudi imaju tendenciju da investiraju u taj plemeniti metal za vreme krize, a trenutno postoji puno kriza”, rekao je egipatski milijarder. “Pogledajte Bliski istok i ostatak sveta, a gospodin Tramp, ne pomaže.”

Međutim, američki predsednik Donald Tramp pomaže Savirisu na jedan način. Ako dođe do severnokorejskog mirovnog sporazuma, egipatske investicije u tu zemlju mogle bi mu se napokon isplatiti. Naime, Saviris je osnovao prvi telekom u Severnoj Koreji, “Koryolink”, koji posluje u sklopu njegovog “Global telekom holding” (nekadašnji Orascom Telecom Holding).

Ovaj drugi najbogatiji Egipćanin rekao je da bi mu sporazum omogućio povraćaj nekih investicija.

Tags
Back to top button