Evropske berze na putu dobitaka petu nedelju zaredom – Bankar.rs
BERZASVE VESTI

Evropske berze na putu dobitaka petu nedelju zaredom

Na evropskim su berzama u petak ujutro cene deonica porasle, pa su na putu dobitaka petu nedjelju zaredom, što se ponajviše zahvaljuje oporavku tehnološkog sektora.

STOXX 600 indeks vodećih evropskih deonica bio je oko 9,45 sati u plusu 0,2 posto, ojačavši drugi dan zaredom. Taj je indeks na putu dobitaka petu nedjelju zaredom, što bi bio njegov najduži pozitivni niz od septembra prošle godine.

Londonski FTSE indeks bio je oko 9,45 sati na dobitku 0,20 posto, na 7.434 boda, dok je frankfurtski DAX ojačao 0,70 posto, na 12.590 bodova, a pariški CAC 0,10 posto, na 5.458 bodova.

Ulagače je ohrabrio jučerašnji rast najvažnijih indeksa na Wall Streetu za više od 1 posto, nakon boljih nego što se očekivalo kvartalnih poslovnih rezultata niza kompanija, posebno tehnoloških, kao što su Facebook, Amazon.com, Intel…

I evropske kompanije izvještaju o boljim nego što se očekivalo rezultatima. Dosad je oko četvrtina kompanija iz MSCI EMU indeksa objavila poslovne izvještaje, pri čemu ih je 60 posto zabilježilo zaradu koja je bolja ili u skladu s očekivanjima.

Tags
Back to top button