Banca Intesa o ekonomiji u Srbiji: od recesije do stalnog rasta – Bankar.rs
EVROPSKE BANKESLIDERSVE VESTI

Banca Intesa o ekonomiji u Srbiji: od recesije do stalnog rasta

Šef Međunarodnog istraživačkog centra Banka Intesa Sanpaolo kaže da je Srbija napravila odlične rezultate, jer je od recesije u 2014. godini, uspela da potpuno preokrene situaciju.

Italija bi mogla da uči od Srbije, kada je u pitanju sređivanje državnih finansija i smanjenje javnog duga. Ovo je u četvrtak poručio Đanluka Salseči, šef Međunarodnog istraživačkog centra Banka Intesa Sanpaolo.

 – Vaša država je napravila odlične rezultate, jer je od recesije u 2014. godini, uspela da potpuno preokrene situaciju – kaže Salseči. – Imate stalan rast BDP, koji bi u 2018. trebalo da dostigne 3,5 odsto.

On je impresioniran konsolidacijom javnih finansija, koje bi voleo da vidi i u svojoj zemlji, ali i stabilnom niskom stopom inflacije.

Grupi srpskih novinara Banka Intesa Sanpaolo u Bolonji održane su prezentacije o planovima ove grupe, koja pretenduje da bude banka broj 1 na svetu. Draginja Đurić, generalna direktorka Banka Inteza Beograd, najavila je ulaganje od 65 miliona u digitalizaciju, koja će omogućiti da se za 15 minuta isplate keš krediti onlajn putem, kao i odobravanje dozvoljenog minusa preko interneta.

Tags
Back to top button