Beskontaktno plaćanje u javnom gradskom prevozu u Beogradu uz AIKeWallet – elektronski novčanik – Bankar.rs
Elektronsko bankarstvoSVE VESTI

Beskontaktno plaćanje u javnom gradskom prevozu u Beogradu uz AIKeWallet – elektronski novčanik

AIK Banka omogućila je svim korisnicima mobilne aplikacije AIKeWallet beskontaktno plaćanje karata u vozilima javnog gradskog saobraćaja u Beogradu.Kao jedna od vodećih banaka na tržištu, AIK Banka je odredila razvoj digitalnih servisa i inovativnih projekata plaćanja kao jedno od svojih strateških opredeljenja.

Nakon predstavljanja zajedničkog projekta AIK Banke, Mastercard-a i Apex-a, koji podrazumeva uvođenje mogućnosti plaćanja bankarskim Mastercard karticama u vozilima javnog gradskog prevoza u Beogradu, i postavku 6000 novih validatora za plaćanje u vozilima javnog prevoza, AIK Banka uvela je mogućnost beskontaktnog plaćanja digitalnom platnom karticom, pomoću aplikacije AIKeWallet – elektronski novčanik.

Plaćanje karata vrši se jednostavnim prislanjanjem mobilnog telefona na validator koji će označiti uspešno kupljenu kartu zvučnim signalom i porukom na displeju. Svako plaćanje je zaštićeno višeslojnim mehanizmima zaštite koji se već primenjuju za Mastercard beskontaktna plaćanja

AIKeWallet je mobilna aplikacija AIK Banke namenjena Android uređajima, pomoću koje se vrši plaćanje na POS terminalima koji prihvataju Mastercard beskontaktne kartice, kako u zemlji tako i u svetu. Ova tehnologija predstavlja svojevrsnu digitalnu karticu na mobilnom telefonu, koju klijenti AIK Banke mogu dobiti za svega nekoliko minuta od podnošenja zahteva, a aplikaciju AIKeWallet mogu besplatno download-ovati sa Play Store-a. AIK Banka je jedina banka na domaćem tržištu koja je implementirala tehnologiju tokenizacije broja kartice u plaćanjima AIKeWallet-om, što dodaje novi nivo bezbednosti kartičnim plaćanjima koja su postala sastavni deo trgovačkih aktivnosti korisnika u Srbiji.

Tags
Back to top button