Marinin Pokret jača bazu ženske košarke u Srbiji – Bankar.rs
Društvena odgovornostSVE VESTI

Marinin Pokret jača bazu ženske košarke u Srbiji

 Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije i trener košarkašica Galatasaraja Marina Maljković iskoristila je jednodnevnu pauzu i stigla iz Istanbula, kako bi u maloj Štark areni prisustvovala “Addiko bank turniru“ Pokreta za žensku košarku Marina Maljković.

Uvek se oduševim kada dođem na druženje sa mojim malim košarkašicama. Spojili smo lepo i korisno i odlučili da u ovom prelepom zdanju organizujemo utakmice. Mogu da vam kažem da sam prijatno iznenađena napretkom i kvalitetom pojedinih igračica. To je pokazatelj da smo zaista na dobrom putu, jer smo uspeli ne samo da animiramo 1000 devojčica da trenira košarku, nego i da ih kvalitetnim treninzima obučavamo i usavršavamo u tehničkim elementima. Ovom prilikom bih želela da se zahvalim našim prijateljima iz Addiko banke koji su podržali prvi turnir Pokreta, ali isto tako i našim starim prijateljima iz Telekoma Srbije, kao i novim iz Dunav osiguranja i Lilly-ja koji su nam se priključili od ove godine. Bez njihove, ali i pomoći lokalnih samouprava sigurno ne bismo mogli da postižemo ovakve rezultate“, istakla je Marina Maljković.

Pokret za žensku košarku Marina Maljković sprovodi program besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta na 19 lokacija u Beogradu i Srbiji. Svake nedelje održi se 50 besplatnih treninga, a u prethodne dve godine kroz Pokret je prošlo više od hiljadu devojčica.

Izuzetno smo ponosni što drugu godinu za redom podržavamo aktivnosti Pokreta za žensku košarku Marine Maljković i na taj način učestvujemo u promociji i afirmaciji sporta. Kao društveno odgovorna kompanija, Addiko banka sa ciljem da pomogne inicijative koje na najbolji način podstiču mlade da vode zdrav život i razvijaju svest o potrebi bavljenja sportom, doniraće i ove godine 10 000 evra, kako bi pružila podršku razvoju ženske košarke u Srbiji i aktivnostima ovog pokreta, među kojima je i ovaj prvi Addiko bank turnir“, izjavio je Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank a.d. Beograd.

„Addiko bank turniri lokacija Pokreta Marina Maljković“ igraće se i naredna dva vikenda u maloj sali Beogradske arene.

Tags
Back to top button