Potez koji će uzdrmati tržište: Google zabranjuje kriptovalute – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Potez koji će uzdrmati tržište: Google zabranjuje kriptovalute

IT gigant Google zabraniće oglašavanje sadržaja koji su u vezi sa kriptovalutama. Neće biti dozvoljeno reklamiranje takvih proizvoda uključujući i ICO (inicijalna ponuda novčića), digitalne novčanike ili savete za trgovanje preko nekih platformi.

Sličan potez najavio je i Facebook ranije ove godine. Ova društvena mreža je saopštila da će zabraniti sve oglase za bitkoin i druge kriptovalute kako bi zaustavili reklamiranje i promovisanje nečega što se često povezuje sa prevarama.

Kompanija Google ažurira politiku reklamiranja vezanih za finansijske usluge kako bi zabranila bilo kakvo oglašavanje sadržaja vezanih za kripto- valute, izjavio je direktor oglašavanja Skot Spenser.

To znači da čak ni kompanije sa legitimnim ponudama kripto valuta neće moći da prikazuju oglase putem bilo kog Google proizvoda za oglase.

“Nemamo kristalnu kuglu da vidimo kuda će ići kripot-valute, ali smo vidjeli dovoljno štete ili potencijalne štete i to je oblast kojoj želimo da pristupimo izuzetno oprezno”, rekao je Skot.

Tags
Back to top button