Gradovi u kojima su strani stručnjaci najbolje plaćeni – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Gradovi u kojima su strani stručnjaci najbolje plaćeni

Mumbai, indijska finansijska i komercijalna prestonica nalazi se na vrhu svetske rang liste, kada je reč o visini zarada doseljenika, pokazuju rezultati ankete, koju je sprovela HSBC Bank International Ltd.

Stranci koji su se preselili u najnaseljeniji grad subkontinenta prijavili su prosečne godišnje zarade u iznosu od 217.165 dolara, što je više nego udvostručen iznos, u odnosu na globalni prosek zarade doseljenika, koji iznosi 99.903 dolara.

Mumbai, takođe, beleži i visoke stope zaposlenosti i poslovnog iskustva, kada je reč o doseljenicima, a beleži i značajan udeo inženjera, koji se premeštaju iz mnogobrojnih infrastrukturnih kompanija, u poslovnu prestonicu Indije.

Ostali azijski gradovi, koji su u vrhu liste su i Šangaj, Džakarta i Hong Kong.

“Finansijski i tehnološki centri SAD-a i U.K. su najatraktivniji za ambiciozne ekspate, koji žele da svoju karijeru pomeraju na sledeći nivo”, rekao je Blekburn.

Dablin, evropski tehnološki centar je, takođe, zauzimao prvo mesto na listi destinacija koje raspolažu najboljim prilikama za zapošljavanje, ali je bio ispod globalnog proseka, kada je reč o isplatama.

Švajcarska, zemlja koja je ranije bila na vrhu lestvice rangiranih, sada ima dva grada koji se nalaze na listi prvih pet. Cirih, poslovni centar za bankarski sektor, zauzima treće mesto na listi zemalja po iznosu prosečne plate, dok je Ženeva, rangirana kao peta.

S druge strane, Berlin i Prag su zauzeli pozicije na začelju liste HSBC-a, ali većina iseljenika, koji rade u tim gradovima, smatra da su uslovi života u prestonicama Nemačke i Češke, pristupačni.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Tags
Back to top button