Premijerka Srbije i ambasador Velike Britanije o samitu EBRD za Balkan – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESVE VESTI

Premijerka Srbije i ambasador Velike Britanije o samitu EBRD za Balkan

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je juče sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom razgovarala o bilateralnim odnosima, stanju u regionu, i o predstojećem investicionom samitu EBRD i zemalja Zapadnog Balkana.
Domaćin tog samita u Londonu idućeg ponedeljka, 26. februara, je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a učestvovaće i Brnabić.

Kako je saopšteno, na sastanku je potvrđen značaj Investicionog samita kao dokaza “konkretnog zalaganja evropskih i međunarodnih institucija u pružanju podrške zemljama Zapadnog Balkana, s ciljem brže integracije u Evropsku uniju”.

Taj skup će biti i “prilika da se investitorima pošalje jasna poruka o velikom ekonomskom potencijalu regiona” Zapadnog Balkana.

Brnabić je istakla da su prioritet Srbije mir i stabilnost u regionu i da očekuje da će Samit o Zapadnom Balkanu, u okviru Berlinskog procesa, 10. jula u Londonu, doprineti napretku regionalne saradnje.

Ona je zahvalila Velikoj Britaniji zbog podršk evrointegraciji Srbije i Zapadnog Balkana u EU, što doprinosi većoj stabilnosti tog dela Evrope, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: Danas.rs

Tags
Back to top button