NLB banka vodila poljoprivrednike u Tursku – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESVE VESTI

NLB banka vodila poljoprivrednike u Tursku

Od 8. do do 12. februara, grupa poljoprivrednika većinom iz vojvođanskih sela, i desetak sa juga Srbije, savetodavci iz Poljoprivrednih stručnih službi, predstavnici NLB banke, jedni od finansijera ovog putovanja i predstavnici firme VGP iz Novog Sada, dva novinara, posetili su fabriku HATTAT u gradu Čerkeskoju u Turskoj.

U fabricu HEMA ( HATTAT je deo HEMA korporacije ) omogućeno im je da vide livnicu, gde se izrađuju blokovi za PERKINS motore, odlivci za prednji most, hidrauliku, menjače i diferencijale koji se liju i sklapaju za HATTAT traktore, kao i za ostale eminentne proizvođače. Mogao se i videti deo fabrike za montažu i isporuku navedenih delova.Ufabrici je  74 odsto radnika u  proizvodnji, a 26 odsto inženjeri i administracija.

Posetusu  završili  na poligonu gde je svima omogućena vožnja,  i detaljan pregled na modelima T4100 – 102 KS i 285 S – 82 KS.

Hattat holding osnovan je 1975. godine u Turskoj i do sada njegov sistem broji 21 firmu. Korporacija Hattat proizvodi delove za brojne strane proizvođače poljoprivredne mehanizacije, za kompanije Valtra, Caterpillar, Perkins, John Deere, a određene delove pravi i za američko tržište.

 

Biljana Petrović, direktorka Odeljenja za upravljanje prodajom  u agrobiznisu,  istakla nam da je svrha ovog putovanja, da okupe klijente da vide kompletnu proizvodnju, od početka do kraja. Cilj im je da se upoznaju sa potencijalnim klijentima, i da im predstave ponudu banke, to što im oni mogu ponuditi, da bi lakše kupili traktore.

Biljana Petrović. direktorka NLB banke
Biljana Petrović. direktorka NLB banke

 

Izvor: Domaćinska kuća Autor: Svetlana Kovačević

Tags
Back to top button