Donacija Banca Intesa Istorijskom muzeju Srbije – Bankar.rs
Društvena odgovornostSVE VESTI

Donacija Banca Intesa Istorijskom muzeju Srbije

U Istorijskom muzeju Srbije danas je zvanično puštena u rad platforma za osobe sa invaliditetom, koja je nabavljena uz pomoć donacije Banca Intesa u iznosu od 1.200.000,00 dinara, a ugrađena zahvaljući firmi „Ortopedija – Novi život“.

Ugradnjom platforme, bogati sadržaji inkluzivne institucije, Istorijskog muzejaSrbije, postali su još lakše dostupni igrađanima sa smanjenom pokretlјivošću.

Tokom svečanosti, prisutnima su se obratili dr Dušica Bojić, direktorka Istorijskog muzeja Srbije, Sandra Lazarević, direktor Sektora za PR i marketing komunikacije Banca Intesa, dr Stana Božović, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Dragan Vukašinović, osnivač firme „Ortopedija – Novi život“, a događaju su prisustvovali i Ljupka Mihailovska, narodna poslanica u parlamentu Republike Srbije, članovi Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i korisnici Doma za smeštaj odraslih invalidnih lica.

Nakon zvaničnog puštanja u rad platforme, gostisu imali priliku da se uz stručno vođenje upoznaju sa aktuelnim postavkama Muzeja, izložbama „Đorđe Stanojević – čovek koji je osvetlio Srbiju” i „Smrt Karađorđa Petrovića”.

Kao vodeća banka na tržištu Srbije mereno svim ključnim pokazateljima uspešnosti bankarskog poslovanja, Banca Intesa ima važnu ulogu u ekonomskom razvoju zemlje, ali u životu celokupne društvene zajednice. Društveno odgovorno delovanje Banca Intesa primarno se temelji na pružanju podrške umetnosti i kulturi, na šta je upućuje opredeljenje njene matične grupacije Intesa Sanpaolo, kao i poreklo koje vuče iz Italije, zemlje koja se stara o najvećem delu svetske kulturne riznice.

VESTI

Tags
Back to top button