Krulj za Skaj Njuz: Srbija čvrsto na putu evrointegracija – Bankar.rs
INTERVJUI

Krulj za Skaj Njuz: Srbija čvrsto na putu evrointegracija

London 23.1.2018 – „Srbija iz vrlo pragmatičnih razloga želi da postane punopravni član EU – pre svega, jer dve trećine svoje spoljnotrgovinske razmene Srbija obavlja sa zemljama članicama EU, a investitori iz EU su ubedljivo najveći ulagači u Srbiji“, izjavio je predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke dr Vladimir Krulj gostujući na britanskoj tv stanici Skaj Njuz u Londonu.

U razgovoru sa poznatim voditeljem Skaj Njuza Adamom Boltonom, dr Vladimir Krulj je istakao da je Srbija svima predočila da čvrsto stoji na putu evrointegracija sa jasnim ciljem, kao što je to naglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da stvori uslove za dinamičan privredni razvoj i bolji život svih građana Srbije, da obezbedi dalje smanjenje stope nezaposlenosti, koja je sada na najnižem nivou u poslednjih 20-25 godina, da obezbedi nove investicije i da poveća zapošljavanje pre svega mladih ljudi.

Dr Vladimir Krulj je istakao da je u političkom smislu u procesu evrointegracija za Srbiju veoma važna izgradnja kapaciteta političkih institucija, i da postoji jasna težnja Srbije da primeni evropske pravne tekovine i standarde, i da ispuni kriterijume iz Mastrihta.

Upitan za prognozu kada bi Srbija mogla da uđe u Evropsku Uniju, dr Vladimir Krulj je podsetio da je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker istakao da smatra da je Srbija sposobna da završi proces pridruživanja do 2023. godine, odnosno da postane i formalno punopravan član Unije do 2025. godine.

Tags
Back to top button