Goran Pitić – Generator za inovacije u preduzetništvu – Bankar.rs
DOMAĆE BANKEINTERVJUISLIDER

Goran Pitić – Generator za inovacije u preduzetništvu

“Šta je obeležilo 2017. godinu i šta možemo da očekujemo od 2018?” – Istraživanje PC Press-a.

Koji je novi uređaj, aplikacija ili servis pobudio vašu pažnju u 2017. godini?

Societe Generale banka unapredila je u 2017. svoju m‑banking aplikaciju i omogućila klijentima da svoje bankarske aktivnosti obave u samo nekoliko klikova, rekao nam je predsednik Upravnog odbora Societe Generale banke Srbije, Goran Pitić. Inovacije u m‑banking‑u omogućavaju klijentima da kupe putno osiguranje online neposredno pred polazak na put, provere stanje na računu i bez logovanja. Naravno, globalni trendovi sve više usmeravaju korišćenje finansijskih usluga na online kanale, odnosno van ekspozitura i ne možemo na dugi rok znati kako će bankarstvo koje danas poznajemo izgledati, ali svakako imamo želju i resurse ne samo da pratimo promene nego i da neke od njih predvidimo i dodatno se prilagodimo zahtevima tržišta.

Koji su događaji bili ključni za razvoj elektronskog poslovanja i IT industrije u Srbiji?

Moj izbor je svakako osnivanje Inicijative Digitalna Srbija, kojoj se priključila i Societe Generale Srbija kako bi dala svoj doprinos podršci razvoju digitalne ekonomije u našoj zemlji. Osnivači su ujedno i pojedinci, front runner‑i u digitalnom poslovanju iz korporativnog sveta i lideri u startap ekosistemu, koji žele da svoje vizije našeg daljeg razvoja u najbrže rastućoj industrijskoj grani ponude u objedinjenoj platformi.

Koji ćete uspeh iz 2017. godine pamtiti?

Kao važno dostignuće izdvojio bih to što smo akreditovali novi master program Digitalna transformacija na FEFA fakultetu. Taj program pružiće studentima neophodna znanja i veštine za upravljanje poslovnim procesima u digitalnom okruženju i omogućiće mladim ljudima da budu predvodnici nove generacije uspešnih poslovnih ljudi i pokretači pozitivnih promena u društvu.

Koji će tehnološki trendovi biti značajni u 2018. godini?

Inovacije su bile i u fokusu Societe Generale banke u godini kada obeležavamo 40 godina poslovanja u Srbiji. Gledajući u budućnost, pokrenuli smo platformu Generator kako bismo i u narednim decenijama podsticali promene i inovacije u preduzetništvu. Primena veštačke inteligencije u različitim industrijama biće u fokusu i sledeće godine.

 

PC Press

Tags
Back to top button