Koje banke su najveći investitori u FinTech? – Bankar.rs
FinTechSLIDER

Koje banke su najveći investitori u FinTech?

Sve velike banke kažu da žele da investiraju u FinTech. Ali koje su one koje stvarno ulažu svoj novac u to? Prema izveštaju CB Insightsa, od deset najvećih banaka, to bi bio Goldman Sachs.

Na osnovu novog izveštaja CB Insightsa, koji je istraživao koje su to banke sa najvećim budžetom za finansijske inovacije, Goldman Sachs, Credit Suisse i JPMorgan su tri najaktivnije banke kada je u pitanju aktivnost merdžera i akvizicija u fintech prostoru, dok su najveći investitori u FinTech Citibank i opet JPMorgan i GS. Što se tiče patenata,  Bank of America je pobjednik kao najaktivniji podnosilac patenata, što nije ni iznenađenje s obzirom na nedavne prijave vezane za blockchain tehnologiju.

U smislu investiranja, izvještaj je pokazao da svaka od ovih banaka ima prednosti u nekoj od FinTech oblasti. Na primer, izveštaj pokazuje da je JPMorgan (naročito od skoro) fokusiran na plaćanja, dok je Citi, glavni investitor u FinTech-u među bankama, prešao iz FinTech-a u druge oblasti poput sigurnosti i e-trgovine. Goldman Sachs je bio fokusiran na kreditiranje.

Tags
Back to top button