Banka poštanska štedionica – najviši nivo zaštite podataka pri internet plaćanjima – Bankar.rs
DOMAĆE BANKEElektronsko bankarstvoSLIDER

Banka poštanska štedionica – najviši nivo zaštite podataka pri internet plaćanjima

Banka Poštanska štedionica je obezbedila uslugu Verified by Visa (VbV) koja omogućava najviši nivo zaštite od neovlašćenog korišćenja podataka o kartici prilikom plaćanja na Internetu.

U promotivnom periodu, do 1. avgusta 2018. godine, usluga je besplatna. Visok nivo zaštite se postiže tako što:

  • plaćanje se obavlja na sajtu trgovca koji ima istaknut znak Verified by Visa;
  • u toku procesa plaćanja na Internetu, prikazuje se stranica sa znakom Banke Poštanska štedionica na kojoj se zahteva unos lozinke;
  • zajedno sa prikazivanjem ove stranice, Banka Vam dostavlja jednokratnu lozinku putem SMS poruke na Vaš broj mobilnog telefona koji je prijavljen Banci;
  • lozinka je predstavlja kombinaciju velikih slova i cifara;
  • proveru unete lozinke obavlja Banka; samo ako je uneta tačna lozinka, postupak plaćanja na Internetu se nastavlja.

Počev od 15. januara 2018. godine za plaćanja VISA Internet karticama na Internetu kod trgovaca koji imaju istaknut znak Verified by Visa biće obavezno korišćenje jednokratne lozinke. Imajući u vidu da se lozinka šalje SMS porukom, molimo korisnike VISA Internet kartica da pozivanjem Kontakt centra na tel. +381 11 2020292 ili odlaskom u ekspozituru provere ispravnost svog broja mobilnog telefona prijavljenog kod Banke.

Prijavu ili promenu broja mobilnog telefona, kao i promenu dnevnog limita za Internet plaćanja, korisnik kartice može da izvrši isključivo u ekspozituri Banke.

Tags
Back to top button