Intesa kupila deo kreditnog portfolija ProCredit banke – Bankar.rs
DOMAĆE BANKEKreditiSLIDER

Intesa kupila deo kreditnog portfolija ProCredit banke

Ovu godinu će svakako obeležiti promene na bankarskom tržištu.

Prethodna godina se završila znatnim ukrupnjavanjem banaka pa je tako Expobank kupila Marfin Banku, Vojvođanska banka je pripojena Otp banci, Direktna banka je kupila Piraeus banku, Alfa banku je preuzela Aik banka a kredite je kupila Societe Generale banka, dok pred sam kraj godine ProCredit banka je deo kreditnog portfolija ustupila Banka Intesi.

Klijentima ProCredit banke koji imaju otvorene kreditne partije je 27. decembra stigao dopis u kome se navodi da će svoje obaveze po osnovu svojih zaduženja nadalje plaćati Banka Intesi.

Iako je deo kreditne portfolije ustupila drugoj banci, tekući računi ipak nisu deo tog ustupka. Svi računu koji su otvoreni u ProCredit banci su aktivni i dalje kao i proizvodi koji su vezani za te račune poput kartica i dozvoljenog minusa saznaje Kamatica.

U saopštenju koje je poslato klijentima se navodi da je Banka Intesa preuzela određene kreditne partije, a kako saznaje finansijski portal Kamatica, uslovi kredita se neće menjati.

Odluka ProCredit banke kojom kredite ustupa Banka Intesi, doneta je na osnovu želje da svoje dosadašnje klijente uputi na banku koja ima razvijenu poslovnu mrežu, ali i usluge kojima će u budućnosti moći na najbolji način da odgovori na sve njihove potrebe, stoji u saopštenju.

Kako redakcija finansijskog portala Kamatica saznaje, ProCredit banka će ubuduće svoje poslovanje usmeravati na razvoj malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednih proizvođača u Srbiji.

Izvor: Kamatica

Tags
Back to top button