Komercijalna banka snizila kamate na stambene kredite – Bankar.rs
DOMAĆE BANKEKreditiSLIDER

Komercijalna banka snizila kamate na stambene kredite

Komercijalna banka snizila je kamatne stope na stambene kredite sa deviznom klauzulom, osigurane kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita.

 Kamatna stopa je i u fiksnom iznosu u prvih 36 meseci otplate, a iznos kredita se odobrava do visine kreditne sposobnosti klijenta i sa rokom otplate do 30 godina, navodi se u saopštenju Komercijalne banke.

Obavezno učešće je minimum 20 odsto od iznosa kupoprodajne cene nepokretnosti ili bez učešća ukoliko je predmet obezbeđenja druga nepokretnost, čija je vrednost veća minimum 30 posto od iznosa kredita.

Klijenti imaju mogućnost korišćenja grejs perioda do godinu dana, uz pripis obračunate kamate glavnom dugu ili mesečno plaćanje kamate u grejs periodu.

Osim kupovine stana ili kuće, krediti mogu da se koriste i za izgradnju, adaptaciju, rekonstrukciju i sanaciju stana, ili kuće.

Uz ove uslove, mogu se refinansirati i stambeni krediti uzeti kod drugih banaka, kao i subvencionisani krediti uz preuzimanje administracije duga prema državi i zadržavanje ugovorenih pogodnosti.

U slučajevima dugoročnih kredita, kao što su stambeni, koji zahtevaju komplikovaniju proceduru, dosta dokumentacije i više učesnika u procesu, Komercijalna banka klijentima pruža maksimalnu stručnu podršku i nastoji da u što kraćem roku izvrši svoje procesuiranje zahteva.

 

Izvor: Tanjug
Tags
Back to top button