Pojačanje u Erste Banci: Aleksandra Radić i Tomislav Stena novi članovi Izvršnog odbora – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDER

Pojačanje u Erste Banci: Aleksandra Radić i Tomislav Stena novi članovi Izvršnog odbora

Erste Banka je dobila pojačanje u Izvršnom odboru, pridruživanjem dva nova člana, pa je tako Aleksandra Radić preuzela upravljanje rizicima i finansijama (CRO/CFO), dok je Tomislav Stena preuzeo ulogu člana Izvršnog odbora zaduženog za operacije (COO). Oni su na tim funkcijama nasledili Franka Majkla Bajca (Frank Michael Beitz), koji će se penzionisati krajem ove godine, a do tada svojom stručnošću pružati podršku Erste Grupi u izabranim projektima.

Aleksandra Radić je bila direktorka Sektora upravljanja rizicima u Erste Banci u Srbiji od 2007. do 2011. godine, pre no što je postala članica Izvršnog odbora Sparkasse Banke u Makedoniji, gde je bila zadužena za rizike (CRO). Pre preuzimanja sadašnje funkcije u Srbiji, a od 2015. bila je članica Izvršnog odbora Erste Banke u Crnoj Gori zadužena za upravljanje rizicima i finansijama (CRO/CFO).

Tomislav Stena se pridružio Erste Banci u Srbiji nakon 12 godina rada na različitim upravljačkim pozicijama u Erste Group Bank AG – od toga, u poslednjih pet godina bio je na mestu direktora informacionih tehnologija (CIO) Centralnih funkcija Grupe (GCF), a potom u Erste Group IT International, gde je bio generalni direktor. Na novoj poziciji u Erste Banci u Srbiji, odgovoran je za sve teme koje su u vezi sa bankarskim operacijama, IT i upravljanjem projektima.

Predsednik Izvršnog odbora Erste Banke Slavko Carić je poželeo dobrodošlicu novim članovima Izvršnog odbora i istakao da njihovim dolaskom Banka u Srbiji dobija dva veoma iskusna rukovodioca, koji su širom Erste Grupe pokazali i ostvarili odlične rezultate u više različitih uloga.

„Imajući u vidu važno iskustvo koje su Aleksandra Radić i Tomislav Stena stekli na nekoliko upravljačkih funkcija i različitih tržišta u okviru Erste Grupe, uvereni smo da će oni pružiti doprinos daljim poboljšanjima funkcionisanja Banke, posebno u značajnim oblastima upravljanja rizicima i digitalizacije usluga. Veliku zahvalnost dugujemo Franku Majklu Bajcu, za njegov učinak u banci, kao i širom Erste Grupe. U prvoj polovini 2017. godine, Erste Banka je ostvarila rekordne poslovne rezultate, i očekujemo da će se ovaj pozitivni trend rasta poslovanja nastaviti sa novim Izvršnim odborom“, ističe Carić.

Izvršni odbor Erste Banke sada čine Slavko Carić (CEO), Jasna Terzić (Poslovi sa stanovništvom/HR/Marketing i komunikacije/Imovina), Aleksandra Radić (CRO/CFO) i Tomislav Stena (COO).

Tags
Back to top button