Piraeus Banka ostvarila profit u drugom kvartalu 2017 – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDER

Piraeus Banka ostvarila profit u drugom kvartalu 2017

Piraeus banka je uspešno završila i prvu polovinu 2017. godine ostvarivši profit u iznosu od 371 miliona dinara, što je pet puta bolji poslovni rezultat u odnosu na isti period u prethodnoj godini. 

Ukupni novi plasmani zabeležili su rast od preko 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dostigavši 8,2 milijarde dinara, dok je ukupni neto kreditni portfolio veći za 19 odsto. Ovo je ujedno i pokazatelj visokog poverenja korisnika, kao i zadovoljstva kvalitetom obezbeđene usluge. Najveći rast u domenu kreditiranja zabeležen je kod fizičkih lica gde su novi plasmani uvećani više od dva puta, dostigavši iznos od preko 3 milijarde dinara.

Pružanje personalizovane usluge ostaće i ubuduće u fokusu banke, sa ciljem da se za svakog klijenta pojedinačno obezbedi dodatna vrednost, te uvek i svuda dostupna, brza i jednostavna usluga. Kao zvanična banka Košarkaškog saveza Srbije, Piraeus banka planira da, uz uvećanje kreditnog portfolija za fizička lica, razvije čitav portfolio affinity proizvoda, koji imaju za cilj da doprinesu daljem unapređenju srpske košarke. Prva u nizu biće nova MasterCard affinity kartica za koju će Banka nakon svake transakcije izdvojiti određena sredstva na račun Košarkaškog saveza Srbije.

Pozicija likvidnosti je i u prvoj polovini godine bila izuzetno jaka, sa pokazateljima značajno iznad propisanih. Racio adekvatnosti kapitala je na kraju juna 2017. bio značajno iznad minimalno propisanog i iznosio je 29,04 odsto.

Prognoza Piraeus banke je da će i tekuću godinu završiti sa ostvarenjem profita.

Tags
Back to top button