BiH: Addiko Bank u partnerstvu sa Viberom pruža inovativna rješenja za plaćanje – Bankar.rs
Elektronsko bankarstvoINOSTRANE BANKESLIDER

BiH: Addiko Bank u partnerstvu sa Viberom pruža inovativna rješenja za plaćanje

Prva banka u CI i JI Evropi ikada sa javnim nalogom na Viberu koja pruža uslugu plaćanja

Addiko Bank je krajem februara uvela „Addiko Chat Banking“, digitalnu bankarsku uslugu koja se zasniva na Viberu, jednoj od globalno najpopularnijih komunikacijskih platformi za razmenu poruka. Preko Vibera Addiko ne samo da direktno komunicira sa svojim klijentima, već pruža i usluge plaćanja te kreira vrednost za svoje klijente.

Ovim je Addiko Bank postala prva komercijalna banka u regionu centralno-istočne i jugoistočne Evrope, i jedna od prvih u svetu koja pruža usluge plaćanja koristeći Viber. Pojednostavljivanjem plaćanja na nivou razmene poruka Addiko jednoj od ključnih bankarskih usluga dodaje jednostavnost i efikasnost te omogućava klijentima da koriste savremena digitalna plaćanja na ličan, direktan i pogodan način.

„Addiko Chat Banking” je visoko-savremena, ali istovremeno jednostavna, laka i praktična digitalna bankarska usluga koja korisnicima omogućava da odmah izvrše plaćanja u domaćem platnom prometu, provere stanje na bankovnom računu, imaju uvid u transakcije, koriste platne obrasce te vrše plaćanja. Istovremeno, korisnici “Addiko Public naloga na Viberu” mogu dobiti informacije o uslugama i proizvodima Banke, pronaći najbliže poslovnice ili bankomate te direktno komunicirati sa bankom.

– „Addiko Chat Banking” transformiše plaćanje i vodi ga u eru razmene poruka. Radi se o usluzi budućnosti koja nam je sada dostupna, i veoma smo ponosni na to da mi predstavljamo ovu inovaciju i uvodimo nešto za šta smatramo da će postati standard u bankarstvu u predstojećim godinama, izjavila je Sanela Pašić, predsednica Uprave Addiko Bank d.d. Sarajevo.

Mario Ivanković, predsednik Uprave Addiko Bank a.d. Banja Luka, dodao je:

– Ova usluga je ono što je internetsko bankarstvo bilo pre 15 godina, a mobilno bankarstvo pre 10 godina, savremena usluga koja omogućava da se mnogo lakše i jednostavnije upravlja finansijama.

Aktiviranje „Addiko Chat Banking” vrši se preko usluge elektronskog bankarstva Addiko EBank, bez naplaćivanja dodatne naknade korisnicima. Dnevni limit za plaćanja je 500 KM i uplate se mogu vršiti prema fizičkim licima i pravnim licima, pri čemu primaoci novca ne moraju da imaju instaliranu uslugu „Addiko Chat Banking”, budući da se uplate vrše po istom načelu kao i ostale transkacije internetskog bankarstva i autorizovane su PIN-om.

– Razvijamo se od „chat” aplikacije prema komunikacijskoj platformi. Milioni ljudi koriste Viber na dnevnoj bazi i naš cilj je da učinimo njihov dan malo lakšim. Praćenje profila kompanije omogućava vam interakciju s njom kroz jednostavan 1-na-1 „chat” ili pomoću „chat-bot-a”. Svaki korisnik može zatražiti informacije i upravljati svojim uslugama na brz i siguran način. Takođe vidimo i veliki interes za takvom vrstom B2C (business-to-client) komunikacije iz biznisa, poručio je Atanas Raykov, generalni menadžer Vibera za region centralno-istočne Evrope.

– Mi u Addiko smo posvećeni tome da bankarsko poslovanje učinimo praktičnim svojim klijentima, tako što smo usmereni na ono što je bitno, efikasni smo i komuniciramo jednostavno. Usluga „Addiko Chat Banking” pokazuje pristup koji Addiko ima prema inovacijama: umesto da izmišlja nove stvari i komplikuje živote klijenata, mi uzimamo ono što funkcioniše u sadašnjoj digitalnoj eri te tome prilagođavamo bankarsko poslovanje, zaključio je Razvan Munteanu, član Uprave Addiko Grupe nadležan za poslovanje sa stanovništvom.

Addiko se ponosi uvođenjem usluge „Addiko Chat Banking” u partnerstvu sa Comtrade Digital Services i Viberom, koji ima više od 34 miliona aktivnih korisnika u regionu, pri čemu je Bosna i Hercegovina među najbrže rastućim tržištima Vibera.

Tags
Back to top button