Er Srbija i Aerodromi Crne Gore dogovorili novu liniju – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Er Srbija i Aerodromi Crne Gore dogovorili novu liniju

Aerodromi Crne Gore i Er Srbija dogovorili su novu liniju sa od Ništa do Tivta, saopštio je direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG), prenosi portal eKapija.

“Ključna linija za Aerodrome i crnogorsku privredu je linija ka Beogradu. Mi ćemo od srede imati osam letova iz Tivta i Podgorice za Beograd. Sa prijateljima iz Er Srbije smo dogovorili da od 23. avgusta počne linija Niš-Tivat. To su linije iz regiona koje za nas znače dosta”, saopštio je Orlandić.

Orlandić je kazao i da je u subotu, prvi put od obustave avio-saobraćaja, na oba crnogorska aerodroma bilo više od 4.000 putnika, što je dobar pokazatelj.

“Imamo značajan broj letova sa oba aerodroma. Sa Tivta je to uglavnom Velika Britanija, Ukrajina i Belorusija, a iz Podgorice linije ka Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Austriji i Irskoj”, rekao je Orlandić.

On smatra da će broj putnika biti veći ukoliko epidemiološka situacija bude pod kontrolom.

Orlandić je govoreći o posledicama pandemije rekao da su Aerodromi Crne Gore, “uprkos tome što su jedno od najuspešnijih preduzeća pretrpeli ogromne gubitne”.

“Na današnji dan imamo nešto više od 300.000 putnika, a prošle godine u ovo doba ih je bilo 1,6 miliona. Verujem da će se od momenta otvaranja emitivnih tržišta omogućiti oporavak privrede”, kazao je Orlandić.

Tags
Back to top button