Ovo su četiri greške koje vas srprečavaju da imate uspešan biznis – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSLIDERSVE VESTI

Ovo su četiri greške koje vas srprečavaju da imate uspešan biznis

Pokrenuli ste mali biznis prošle godine i ostvarili ste dobre rezultate? Pitate se kako da ih zadržite i u narednoj? Sve što treba je da ispratite četiri glavne greške za svako malo preduzeće i ne primenite ih u vašem poslovanju.

Hoćete sve da uradite sami

Postoji razlog zašto se vlasnici malih biznisa součavaju sa preprekama da održe balans između posla i vremena van istog – prenose svu odgovornost na sebe.

Kako piše fool.com nastavak ovakve prakse i u ovoj godini može dovesti vaš biznis na klimave noge. Stoga je važno da postavite budžet i uvidite koliko novca imate da nekome prenesete neke od svojih zadataka.

Plaćate radnike koji ne donose rezultate

Možda imate mali broj radnika koji održavaju vaš biznis. Ali šta ako ti radnici ne donose rezultate koje ste očekivali?

Ako je odogovor potvrdan,a vaši rezultati ne previše ambiciozni,možda je vreme da porazgovarate o njihovom načinu rada i postavite neke taskove sa vremenskim intervalom za izvršenje.

Ukoliko ni to ne donese rezultate, možda je vreme da potražite nove radnike.

Držite se iste banke iz navike

Ako ste u jednoj banci samo iz navike, trebalo bi da razmislite o menjaju iste.

Ovo posebno važi ako plaćate velike naknade ili ako limiti transakcija vaše banke ometaju vašu sposobnost da upravljate svojim novčanim tokom i plaćanjima.

Postoji mnogo izbora za pronalaženje banke za mala preduzeća, tako da se nemojte ograničavati na banku za koju znatekada bi mogla postojati mnogo bolja za vašu kompaniju.

Ne postavljate konkretne ciljeve

Šta tačno znači kada kažete svojim zaposlenima da želite da “uvećate zaradu u 2023. godini?”.

Pokušajte da se fokusirate na konkretne ciljeve i podelite ih sa svojim radnicima.

Vaše malo preduzeće je nešto na čemu ste naporno radili da biste ga pokrenuli i održali.I zaslužujete nagradu u 2023. Izbegavanje ovih grešaka može biti vaša karta da dođete do nje.

Izvor: Telegraf

Tags
Back to top button