Banca Intesa pokreće šesti unapređeni godišnji ciklus Intesa Farmer konkursa – Bankar.rs
Društvena odgovornostSVE VESTI

Banca Intesa pokreće šesti unapređeni godišnji ciklus Intesa Farmer konkursa

Banca Intesa pokreće šesti po redu godišnji ciklus Intesa Farmer nagradnog takmičenja za najuspešnije poljoprivredne proizvođače koji će biti nagrađeni u tri kategorije: Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer.

“Jačajući sve vidove podrške koju pružamo sektoru agrara, ove godine smo dodatno unapredili naš tradicionalni konkurs kroz uvođenje novih kategorija i novčanih nagrada kojima želimo da podstaknemo poljoprivrednike da budu još inovativniji u vođenju svojih gazdinstava. Zahvaljujući kvalitetu ponude, atraktivnim kamatnim stopama i stalnom poboljšanju poslovnih procesa i prethodne godine smo ostali njihov stabilan partner sa ukupnim plasmanima od preko 47 miliona evra, što je gotovo 34 odsto više u odnosu na godinu ranije. Sa snažnom podrškom nastavili smo i 2018, o čemu govori više od 20 miliona evra novih kredita koje smo plasirali od početka godine”, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Darko Popović
Darko Popović

Najbolje poljoprivrednike će odabrati stručni žiri u sastavu Maja Andonov, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa, Vojislav Živanović, menadžer za sponzorstva, donacije i događaje Banca Intesa, Milan Prostran, agroekonomski analitičar i Goran Đaković, glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin.

Pobednik kategorije Intesa farmer godine će biti izabran na osnovu ostvarenih godišnjih rezultatata u poljoprivrednoj proizvodnji, realizovanih investicija, posedovanja sopstvenih prostora za skladištenje, mehanizacije, obradivih površina, uključenosti članova porodice u proizvodni proces i drugog, a ukoliko se gazdinstvo bavi i stočarstvom, jedan od neophodnih uslova je uzgoj rasnih grla stoke. O Intesa farmer Inovatoru će se odlučivati na osnovu ostvarenih godišnjih rezultata, upotrebe inovativnih rešenja u proizvodnji i plasmanu, primeni online prodaje sopstvenih proizvoda, korišenja

aplikacija za upravljanje gazdinstvom i proizvodnje, prerade i plasmana proizvoda sa geografskim poreklom. Intesa mladi farmer je potrebno da ima do 40 godina starosti i da je najmanje tri godine samostalni nosilac gazdinstava, a svakako će u obzir biti uzeti i ostvareni godišnji rezultati.

Na takmičenje se u periodu od 01.06. do 31.08. mogu prijaviti registrovani poljoprivredni proizvođači, klijenti Banca Intesa, u svim ekspoziturama banke širom zemlje, putem imejl adrese, kao i sajta www.bancaintesa.rs

Najuspešniji takmičari u svim kategorijama biće proglašeni na jesen i nagrađeni vrednim novčanim nagradama – Intesa farmer godine sa 1.200.000 dinara, Intesa farmer inovator sa 600.000 dinara i Intesa mladi farmer takođe sa 600.000 dinara.

Tags
Back to top button