Prva SPLET Tech konferencija 12. oktobra u Beogradu – Bankar.rs
INOVACIJEKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Prva SPLET Tech konferencija 12. oktobra u Beogradu

U Beogradu će se 12. oktobra prvi put održati SPLET Tech, konferencija o inovacijama i inovacionom preduzetništvu u organizaciji dva projekta koja je podržala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID): „Preduzmi ideju“, u realizaciji Inicijative Digitalna Srbija, i „Srbija Inovira“, koji sprovodi ICT HUB.

SPLET Tech će na jednom mestu okupiti “sve koji u našem ekosistemu razvijaju inovativna rešenja, plasiraju ih globalno, i na taj način otvaraju nove perspektive za rast”, navodi se u saopštenju organizatora konferencije.

Na osam lokacija u MTS Dvorani, kroz različite formate, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa svim aktuelnim temama iz oblasti gejminga, virtuelne realnosti, blokčejna, biotehnologije, veštačke inteligencije, medicine, i saznaju kako dobre ideje postaju uspešni preduzetnički poduhvati.

U fokusu SPLET Techa je značaj multidisciplinarnosti i saradnje između različitih stejkholderskih grupa, a naglašava se i njihov snažan uticaj na stvaranje dodatne vrednosti za privredu i društvo u celini.

Konferencija će biti prilika za povezivanje uspešnih pojedinaca i razmenu iskustava, ali i za prezentaciju naučenih lekcija, diskusiju o izazovima i afirmaciji saradnje kao razvojnog puta. Preduzetnici, naučnici, predstavnici korporacija, osnivači startapa i investitori, kroz deljenje dosadašnjih uspeha, pokušaja i neuspeha, predstaviće naredne korake i tehnološke trendove koji će oblikovati ubrzani rast domaćih kompanija i privrede.

Domaća javnost će u narednim danima imati priliku da se upozna sa svim temama kojima će se SPLET Tech baviti, dobije odgovore na sva pitanja u oblasti  inovacija i inovativnog preduzetništva i bude deo nove tradicije inovacija.

Izvor: Biznis.rs

Tags
Back to top button