Biti u top 3 na svakom od tržišta CEE cilj je Vienna Insurance Group – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Biti u top 3 na svakom od tržišta CEE cilj je Vienna Insurance Group

Držanje top tri pozicije na svakom tržištu Srednje i Istočne Evrope na kojem posluje, osim u Sloveniji, cilj je koji je postavila Vienna Insurance Group (VIG) za 2025. –

“Želimo to postići organskim rastom, ali razmotrićemo i moguće akvizicije, rekla je izvršna direktorica Elisabeth Stadler”, za SeeNews u nedavnom intervjuu.

Da bi postigla taj cilj, austrijska grupa pažljivo će nadgledati prave prilike, ciljajući samo profitabilnu imovinu koja odgovara njenoj strategiji, rekla je Stadler. Štaviše, grupa će koristiti tržišno specifični pristup, “zasnovan na analizi ključnih trendova i njihovih učinaka na industriju osiguranja” u svakoj zemlji.

Stoga je VIG osmislio posebne strategije za svoje osnovno tržište Srednje i Istočne Evrope, 20 zemalja uključujući Austriju, i druga posebna tržišta poput Gruzije, Nemačke, nordijskih zemalja i Turske sa svojim specifičnim ciljevima.

“Definirali smo portfeljne grupe sa različitim ciljevima na 20 tržišta Srednje i Istočne Evrope, u skladu s tržišnim potencijalom”, rekala je Stadler za SeeNews.

Novi strateški program takođe uključuje reorganizaciju nacionalnih odgovornosti članova upravnog odbora grupe u skladu s regionalnim linijama.

Jugoistočna Evropa (SEE) definisana je kao regija Jug i biće pod odgovornošću člana odbora Petera Hoefingera.

Regija Jug uključuje Hrvatsku, Srbiju, Rumuniju, Bugarsku, Albaniju, Kosovo, Severnu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Moldaviju i Sloveniju.

Tags
Back to top button