RFZO bi uskoro trebalo dapokrene aplikaciju koja će zameniti odlazak na šaltere – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

RFZO bi uskoro trebalo dapokrene aplikaciju koja će zameniti odlazak na šaltere

Mobilna aplikacija Republičkog fonda biće dostupna osiguranim licima jednostavnim preuzimanjem preko Google Play Store, Apple App Store i AppGallery

Neprestano osluškujući potrebe svojih osiguranika, Republički fond za zdravstveno osiguranje razvija aplikaciju mRFZO za pametne telefone i tablete, koja će svima omogućiti brz i jednostavan uvid u podatke iz matične evidencije, odnosno, sada će biti moguće da bez odlaska na šalter, osigurana lica dođu do podataka o podnetim prijavama na obavezno socijalno osiguranje, overi zdravstvene kartice, nadležnoj ispostavi, i slično.

Laka za korišćenje svim uzrastima, ova aplikacija će u nekoliko klikova pokazati pregled potvrda za oslobađanje od plaćanja participacije, stomatoloških potvrda, overe pomagala, zatim pregled bolovanja, putnih troškova, INO obrazaca i ocena lekarskih komisija.

Značajno je napomenuti da za decu stariju od 15 godina, roditelj kao nosilac osiguranja, ima mogućnost pregleda osnovnih podataka, ali podaci o ostvarenim pravima deteta starijeg od 15 godina neće biti dostupni roditelju. Razlog za navedeno je činjenica da se aplikacija razvija u skladu sa svim propisima koji se odnose na zaštitu podataka o ličnosti i prava pacijenata.

Mobilna aplikacija Republičkog fonda biće dostupna osiguranim licima jednostavnim preuzimanjem preko Google Play Store, Apple App Store i AppGallery.

Predviđena su dva načina pristupa aplikaciji – preko LBO i broja zdravstvene kartice ili preko mejla i lozinke. Od načina pristupa zavisi i set podataka za koje može da se izvrši pregled.

Pristup pomoću LBO i broja zdravstvene kartice omogućava ograničen uvid u podatke, zbog zaštite podataka o ličnosti.

Pristup putem mejla i lozinke, koji podrazumeva i prethodnu verifikaciju naloga od strane ovlašćenih lica u Republičkom fondu, omogućava uvid u sve dostupne podatke i pristup svim funkcionalnostima.

Tags
Back to top button