Momirović: Srpska železnica je na dobrom koloseku, broj putnika udvostručen – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Momirović: Srpska železnica je na dobrom koloseku, broj putnika udvostručen

Velikim investicijama u železnicu, potpuno smo promenili ovaj vid saobraćaja u našoj zemlji, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Očekujemo da će Srbija voz u ovoj godini prevesti oko 5.5 miliona putnika što je duplo više putnika u odnosu na prethodnu godinu i najbolji pokazatelj da građani imaju sve više poverenja u naše železnice koje polako vraćamo na mesto koje im pripada.

“Posmatrajući samo jul ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine prihodi Srbija voza su samo u jednom mesecu dostigli nivo od 340 miliona dinara, za razliku od 158 miliona koliko je bio prihod u julu prošle godine”, dodao je Momirović.

Povezujemo najveće gradove u Republici Srbiji najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom, i tu nije reč samo o pruzi Beograd – Novi Sad. U oktobru krećemo da radimo na deonici od Beograda do Niša, a Kragujevac će dobiti značajno bolju konekciju sa Koridorom 10. U završnoj smo fazi izrade projektne dokumentacije za nastavak gradnje od Valjeva ka Vrbnici, tačnije do Prijepolja.

Naš cilj je da dodatno povećamo brzinu i kvalitet usluge, značajno ćemo promeniti železničku perspektivu u našoj zemlji i nećemo se zaustaviti dok železnica ne bude glavni vid saobraćaja u našoj državi, istakao je Momirović ovom prilikom.

Tags
Back to top button