Pinterest ima novog direktora i novi poslovni cilj – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Pinterest ima novog direktora i novi poslovni cilj

Umesto njega, na to mesto dolazi bivši izvršni direktor e-commerce sekcije u Google-u Bil Redi.

Akcije kompanije skočile su za 9% u produženom trgovanju, kao reakcija na ovu odluku i pomeranje fokusa Pinterest-a sa svog poslovnog modela zasnovanog na oglašavanju na e-commerce.

Redi (42) je u poslednje dve godine vodio trgovinu i platne operacije u kompaniji Google, a imao je i više rukovodeće uloge u PayPal-u.

Njegovim imenovanjem okončan je Silbermanov 12-godišnji mandat izvršnog direktora, koji je počeo kada je on suosnivao kompaniju 2010. godine. Pinterest je od tada brzo rastao i sada ima više od 430 miliona aktivnih korisnika mesečno.

Silberman (39) će preuzeti novostvorenu poziciju izvršnog predsednika i zadržati svoje mesto u odboru, dok će se Redi takođe pridružiti odboru, saopštila je kompanija.

Redi će dobiti godišnju platu od 400.000 dolara i imaće pravo na nagradu za kupovinu akcija za oko 8,6 miliona akcija klase A.

„U našem sledećem poglavlju, fokusirani smo na to da pomognemo našim korisnicima da kupuju, probaju i urade nešto sa svim sjajnim idejama koje imaju“, rekao je Silberman i dodao da je Redi odličan lider za ovu tranziciju.

Izvor: Bonitet

Tags
Back to top button