Euromoney proglasio UniCredit Banku za tržišnog lidera i najboljeg pružaoca usluga – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESVE VESTI

Euromoney proglasio UniCredit Banku za tržišnog lidera i najboljeg pružaoca usluga

UniCredit Banka prepoznata je kao tržišni lider i najbolji pružalac usluga za finansiranje trgovine u Srbiji, u Centralnoj i Istočnoj Evropi, kao i u još devet pojedinačnih zemalja, u godišnoj anketikoju sprovodi časopis Euromoney.

Istraživanje, koje sada traje trinaestu godinu, prikuplja informacije od više od 11.000 kompanija i finansijskih institucija, pružajući ubedljive dokaze o stručnosti UniCredit-a za proizvode, vodećim uslugama za klijente i dubokom razumevanju njenih ključnih evropskih tržišta. Rezultati ocenjuju banke pod dva naslova –“Najbolja usluga”, koja procenjuje nivoe usluga za klijente i “Tržišni lider”, koja kombinuje podatke o prodoru, procentu poslovanja i prometu kako bi se stvorila ukupna rang lista najboljih banaka za finansiranje trgovine. Za mnoge, istraživanje se smatra merilom za globalnu industriju finansiranja trgovine.

Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija, istakao je: „Izuzetno smo ponosni što smo i ove godine prepoznati kao tržišni lider i najbolji pružalac usluga za finansiranje trgovine u Srbiji. Ovo priznanje je potvrda naše kontinuirane predanosti pružanju najkvalitetnijih usluga i rešenja klijentima. Da se trud zaista prepoznaje, dokazuje i činjenica da iz godine u godinu raste broj kompanija kojima smo prvi izbor, te ih je sada već 80 od 100 trenutno najvećih na tržištu. Stalno radimo na unapređivanju naših ponuda i usluga, kako bismo im pomogli da efikasno upravljaju svojim poslovanjem i ostvare svoje finansijske ciljeve. Zahvaljujem se posvećensti svih kolega za doprinos ovom uspehu”.

Komentarišući uspeh Banke, Frančeska Nenci, direktor Trgovine i korespondentskog bankarstva na nivou UniCredit Grupe, rekla je: „Uprkos geopolitičkim tenzijama koje komplikuju trgovinu, zadržali smo naše klijente u centru poslovanja i ostali nepokolebljivi u pružanju najboljih usluga u klasi. Naša stalnatežnja ka digitalizaciji i pojednostavljivanju procesa zasnovanih na papiru bila je fundamentalna za uspeh u ovogodišnjem istraživanju i dovela je do pozicije UniCredita kao banke izbora širom Evrope”.

Poslednjih godina, UniCredit se zalagao za inovacije i primenio vodeća rešenja na tržištu kao što je Trade Finance Gate (TFG), moderna digitalna platforma koja omogućava preduzećima da digitalno upravljaju svojim transakcijama finansiranja trgovine. Sa takvim proizvodima, banka ne samo da je bila u mogućnosti da klijentima ponudi sve više digitalno trgovinsko iskustvo u svakoj fazi lanca vrednosti, već je takođe efikasno pojednostavila i digitalizovala svoje interne operativne procese. Ovo je, zauzvrat, dalo banci više vremena da se fokusira na više strateških razgovora sa klijentima.

Izvor: B92.net

Tags
Back to top button