Spajaju se NLB i Komercijalna banka, od aprila novo ime – Bankar.rs
BANKESLIDERSVE VESTI

Spajaju se NLB i Komercijalna banka, od aprila novo ime

Komercijalna banka i NLB banka Beograd će do kraja aprila biti pravno spojene u jednu banku.

To je danas Tanjugu rekao predsednik slovenačke NLB grupe Blaž Brodnjak i dodao da će novo ime biti NLB Komercijalna banka.

Objasnio je da će do tada raditi kao zasebne banke, kao i da će njihovim spajanjem biti unapređen sistem poslovanja i omogućen razvoj novih usluga.

“Ono što smo u Sloveniji već ponudili našim klijentima, u smislu digitalne dostupnosti, uvešćemo i u Srbiji uključujući i 24-časovnu podršku preko kontaktnog centra, kao i sve moguće servise i proizvode koje ćemo nuditi na daljinu putem onlajn kanala”, rekao je Brodnjak Tanjugu na Poslovnom forumu Srbija – Slovenija.

Kaže da će klijenti nakon spajanja dolaziti u poslovnice koje će se zvati NLB Komercijalna banka.

Brodnjak je dodao da će poslovnica biti manje u narednom periodu, prema dugoročnom planu i u skladu sa generalnim trendom u bankarstvu.

Poručio je da će građani Srbije imati mogućnost da završe “bilo koju transakciju, u bilo koje vreme i na bilo kom mestu na planeti”, preko kontaktnog centra i video razgovora putem pametnog telefona.

Kazao je da korišćenjem novih digitalnih usluga nije neophodno dolaziti u poslovnice pošto će se svi poslovi završavati onlajn.

“Potpisivanje će se vršiti digitalno preko biometričkog potpisa, te vam nije više potrebno dolaziti u poslovnicu, osim ukoliko je u pitanju savetovanje sa stručnim licem oko rešavanja stambenog pitanja ili dugoročne štednje za školovanje dece ili penziju”, rekao je Brodnjak.

Naveo je da se NLB grupa pozicionira kao regionalni šampion kada je bankarski sektor u pitanju i naglasio da je njegova kompanija prisutna na šest tržišta u regionu.

NLB grupa ima veliku želju da se probije i na hrvatsko trzište, kako bi postala prva i jedina bankarska grupacija koja će pokriti celo područje nekadašnje Jugoslavije i nuditi novi servis, kazao je on.

“To znači da će na bankomatima NLB grupe, bilo gde da se putuje u regionu, moći da se podiže novac bez naknada. Takođe, firme će imati mogućnost da plaćaju, nezavisno od iznosa, pet evra fiksnu tarifu bilo gde u regionu”, naveo je Brodnjak.

Tags
Back to top button