Objavljeni novi podaci: Gde je prodat najskuplji kvadrat stana u Srbiji? – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Objavljeni novi podaci: Gde je prodat najskuplji kvadrat stana u Srbiji?

Najskuplji kvadratni metar stambenog prostora, u poslednjem tromesečju prošle godine, prodat je u Beogradu na vodi za 10.068 evra, pokazali su najnoviji podaci Republičkog geodetskog zavoda.

Ovaj stambeni kompleks već neko vreme “drži” najvišu cenu, a kada je reč o sličnim novim kompleksima, posle njega najvišu cenu je imao West 65 – od 3.680 evra po kvadratu, što je ujedno bila i najviša postignuta cena na Novom Beogradu.

Ipak, prosečne cene u stambenim kompleksima su nešto drugo. Prema toj statistici, kvadratni metar u Beogradu na vodi u proseku je tokom navedenog perioda koštao oko 3.400 evra, što i ne odudara previše od ostalih objekata tog tipa. West 65 i Novi Dorćol takođe su zabeležili prosečne cene više od 3.000 evra po kvadratu. Najniža prosečna cena “pripala” je kompleksu Panorama Erdoglija u Kragujevcu – 1.010 evra.

Kada su u pitanju apsolutno najniže zabeležene cene u stambenim kompleksima, podaci Republičkog geodetskog zavoda pokazuju da je minimalna cena u pomenutom Beogradu na vodi iznosila nešto više od 2.600 evra, dok je rekorder po najnižoj ceni bio opet kragujevački kompleks, gde je kvadrat prodavan po ceni od 900 evra.

Tags
Back to top button