Prihod Telekoma Srbija 1,2 milijarde evra, a profit veći od 100 miliona – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Prihod Telekoma Srbija 1,2 milijarde evra, a profit veći od 100 miliona

Pod rukovodstvom generalnog direktora Vladimira Lučića u proteklih godinu dana Telekom Srbija beleži prihod od 1,2 milijarde evra, a profit veći od 100 miliona evra, što je dvostruko više nego prošle godine, piše portal 24.sedam.

To je rezultat koji je Lučić uspeo da postigne za samo godinu dana upravljanja Telekomom Srbija, koji je postao najveća telekomunikaciona kompanija u celom regionu, navodi se.

Pored nastavljene ekspanzije u regionu širenjem na Severnu Makedoniju, povećanih prihoda i zarade, Telekom je ovu godinu obeležio ekskluzivnim partnerstvima sa svetski priznatim institucijama: EIB-om, koji je zvanična banka EU, zatim Vodafonom, Blumbergom, Juronjuzom, Premijer ligom.

“Svi ovi ugovori predstavljaju krunu uspeha Telekoma Srbije i svojevrsni su trijumf novog rukovodstva sa Vladimirom Lučićem na čelu”, piše portal.

Pritom, Telekomov MTS je u istraživanju RATEL-a proglašen za operatora sa najboljom mrežom na teritoriji Srbije, podseća se u tekstu.

Telekom Srbija je sa 820 miliona evra prihoda u 2020. postao najveća telekomunikaciona kompanija u celom regionu, i to po podacima našoj zemlji nimalo naklonjenih hrvatskih medija.

A ove godine je došlo do dodatnog znatnog rasta i broja korisnika i prihoda i profita. Sada, na nivou cele grupe, srpski Telekom ima 1,5 milion korisnika televizije i 1,3 miliona korisnika fiksnog interneta.

Na sve ovo, Telekom Srbija je ove godine akcionarima isplatio ukupno 4,16 milijardi dinara dividendi, a predviđa se da će naredne godine iznos biti dvostruko veći, piše portal.

Tags
Back to top button