EBRD odobrila kredit 2,3 milijarde dinara OTP banci – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

EBRD odobrila kredit 2,3 milijarde dinara OTP banci

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je OTP banci Srbija odobrila zajam u iznosu od 2,3 milijarde dinara (20 miliona evra) za dalje kreditiranje malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji, saopšteno je danas.

Kreditna linija će služiti kao podrška kreditiranju privatnih preduzeća u vidu linija za obrtni kapital i investicionih kredita, pre svega za MSP koji posluju u ekonomski manje razvijenim delovima zemlje.

Taj zajam je odobren kao podrška postpandemijskom oporavku srpske privrede i jačanju njene otpornosti na srednji i duži rok. Ona će dodatno osnažiti pristup kreditiranju MSP u dinarima u Srbiji, gde je gotovo 60 odsto kreditnog portfolija bankarskog sektora u evrima, navodi se u saopštenju OTP banke.

Predsednik Izvršnog odbora OTP banke Predrag Mihajlović je rekao da ta banka snažno podržava sektor MSP jer on predstavlja kičmu domaće privrede.

EBRD je vodeća investiciona institucija u Srbiji gde je uložila više od 6,9 milijardi evra u 296 projekata. Fokus banke u Srbiji jeste razvoj privatnog sektora, poboljšanje javne komunalne infrastrukture i olakšavanje tranzicije zemlje ka zelenoj ekonomiji.

Tags
Back to top button