Kreditna linija Eurobank za preduzetnike i mikro preduzeća – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKEKreditiSLIDERSVE VESTI

Kreditna linija Eurobank za preduzetnike i mikro preduzeća

Od početka svog poslovanja u Srbiji Eurobank je veliku pažnju usmerila na sektor mikro preduzeća i preduzetnika, a potpisivanjem novog bilateralnog ugovora o kreditnoj liniji sa Evropskim fondom za Jugoistočnu Evropu (EFSE), Banka je još jednom potvrdila svoju stratešku usmerenost ka ovom sektoru srpske privrede i njegovom osnaživanju.

Kreditna linija obuhvata sredstva u iznosu od 2,3 milijarde dinara, koja se mogu koristiti u istoj valuti u kojoj korisnici kredita ostvaruju svoje prihode za finansiranje obrtnih sredstava i kratkoročnih investicija. Ovakvi uslovi ne samo što doprinose daljoj dinarizaciji i jačanju poverenja u domaći finansijski sistem, već i dodatno pružaju obezbeđenje korisnicima od deviznog rizika. Dodatno, nova kreditna linija sektoru mikro preduzeća i preduzetnika obezbediće potrebnu likvidnost i omogućiti dalju nesmetanu realizaciju i planiranje poslovnih aktivnosti.

Eurobank je i tokom prethodnog perioda, od početka pandemije koronavirusa, uložila dodatne napore da podrži sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Učestvovali smo u realizaciji kredita iz garantne šeme, pa su zahvaljujući kreditnim plasmanima sa povoljnim kamatnim stopama, naši klijenti stabilno poslovali i u uslovima krize i vanrednog stanja. Kao dodatni podsticaj privredi i pouzdan partner državi, omogućili smo zastoj u otplati obaveza kroz tri moratorijuma svim zainteresovanim klijentima, što je u velikoj meri uticalo na konsolidaciju domaće ekonomije i ublažavanje negativnih efekata pandemije.

Kako sektor mikro preduzeća i preduzetnika u Srbiji generiše veliki broj radnih mesta i pokreće inovacije, od izuzetnog je značaja stimulisati njegov dalji rast. Zbog toga će Eurobank nastojati da kreiranjem proizvoda i usluga prilagođenih potrebama klijenata i ubuduće podrži ovaj sektor i doprinese ekonomskom napretku i stabilnosti domaće privrede.

Bonitet.com

Tags
Back to top button