Morgan Čejs prva banka u metaverzumu – Bankar.rs
BANKESLIDERSVE VESTI

Morgan Čejs prva banka u metaverzumu

J.P. Morgan Čejs je prva banka koja će investirati u razvoj svog poslovanja u jednom metaverzumu. Za te potrebe odabrala je Decentralend koji je u vlasništvu istoimene fondacije i koji prodaje imanja i nekretnine za kriptovalute.

Prema pisanju Volstrit žurnala, pomenuta banka je prva institucija ove vrste koja će pristupiti novom tržištu, na kojem se, prema smelim procenama, može zaraditi i do bilion dolara godišnje, piše BiF.

Ona će u Decentralendu kreirati tzv. Oniks laundž, nešto poput velikog poslovnog distrikta. Naziv je pozajmljen od Morgan Čejsovovog sistema za plaćanje kreiranog na blokčejnu.

U izveštaju banke stoji da metaverzumi nude brojne mogućnosti za zaradu, počev od kupovine zemljišta i nekretnina i kasnije preprodaje istih po višim cenama, preko reklama, pa sve do prodaje robe i pružanja raznovrsnih usluga. Kako bi pokazali koliki potencijal nudi ovo relativno novo tržište, objavili su da je između juna i decembra prošle godine cena zemljišta u pomenutim digitalnim svetovima duplirana – sa prosečnih 6.000 dolara porasla je na 12.000.

To su primetile i ostale velike kompanije pa sve više njih, poput Prajsvoterhaus Kupersa, Volmarta, Najka, Gepa, Adidasa i drugih, kupuje posede u metaverzumima, sa ciljem da među prvima kroči u ove poslovne vode.

Tags
Back to top button