Raspisan javni poziv za subvencije za novi model fiskalizacije – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Raspisan javni poziv za subvencije za novi model fiskalizacije

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za prijavljivanje za finansijsku podršku novom modelu fiskalizacije. Svi obveznici dobiće po 100 evra po prodajnom mestu i 100 po fiskalnom uređaju, a ta suma će biti uvećana za 20 odsto za one koji nisu u sistemu PDV-a.

Zainteresovani mogu da se prijave elektronski, preko portala Poreske uprave ePorezi, u periodu od 15. oktobra 2021. godini do 31. januara 2022. godine.

Obveznik fiskalizacije za finansijsku podršku može da se prijavi samo jednom tokom trajanja Javnog poziva, te je neophodno da pre apliciranja izvrši prijavu svih prodajnih mesta, što takođe može da učini preko portala ePorezi, navodi Ministarstvo.

Na novi model fiskalizacije obveznici u Srbiji treba da pređu u periodu od 1. novembra 2021. do 30. aprila 2022. godine.

U Ministarstvu finansija ranije su naveli da privrednici zbog te reforme neće imati dodatnih troškova, a kao fiskalni uređaj će moći da koriste tablete, računare i mobilne telefone.

Ministar finansija Siniša Mali ranije je naveo da će ukupni iznos subvencija za ove namene iznositi šest milijardi dinara.

Novac će, kako je rekao, biti direktno uplaćivan svakom poreskom obvezniku kako bi se nabavio uređaj koji je neophodan za novi model fiskalizacije.

“Nema više godišnjih plaćanja servisiranja kasa, sertifikata, imamo efikasniji sistem, koji podrazumeva bolji rad Poreske uprave, a sa druge jednostavan sistem koji ide u korak sa vremenom”, rekao je Mali.

Tags
Back to top button