Kineska centralna banka: Sve aktivnosti vezane za kriptovalute su ilegalne – Bankar.rs
ANALIZEBANKEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Kineska centralna banka: Sve aktivnosti vezane za kriptovalute su ilegalne

Kineska centralna banka ocenila je da su sve digitalne valute ilegalne i najavila suzbiijanje tog tržište, prenosi CNBC.

U odeljku za pitanja i odgovore na svom sajtu, Kineska centralna banka poručila je da su striktno zabranjene, između ostalog, sve usluge koje nude trgovanje kriptovalutama i izdavanje digitalnih tokena.

Ilegalnim se smatraju su i platforme za trgovanje kriptovalutama iz inostranstva koje nude usluge u Kini, navedeno je iz Kineske banke, prenosi CNBC. Dodaje se da će osobe koje su zaposlene na stranim kripto berzama takođe biti istražene.

Banka je navela i da je unapredila svoj sistem kako bi pojačala praćenje transakcija u kriptovalutama i iskorenila špekulativna ulaganja.

“Finansijske institucije i nebankarske platne institucije ne mogu nuditi usluge vezane za aktivnosti sa virtuelnim valutama”, navedeno je iz banke.

Ovo nije prvi put da je Kina zaoštrila svoj stav u vezi kriptovaluta. Ranije ove godine Peking je najavio kažnjavanje rudarenja kriptovaluta što je dovelo do snažnog pada procesorske moći bitkoin mreže jer je dosta “rudara” isključilo opremo i otišlo oflajn.

Tags
Back to top button