Eurobanka u Srbiji i EBRD potpisale ugovor o kreditnoj liniji od 2,9 milijardi dinara – Bankar.rs
ANALIZEBANKEDOMAĆE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Eurobanka u Srbiji i EBRD potpisale ugovor o kreditnoj liniji od 2,9 milijardi dinara

Eurobanka u Srbiji i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,9 milijardi dinara za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji, za investicije u trajna obrtna sredstva, kao i u stalnu imovinu.Ugovor su potpisali predsednik Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović i generalna direktorka za centralnu i jugoistočnu Evropu EBRD Šarlot Ru.

“Eurobanka od samog početka svog poslovanja u Srbiji strateški podržava razvoj malih i srednjih preduzeća. Njihova uloga je od ključnog značaja za rast domaće ekonomije, naročito u ovim izazovnim vremenima. Pristup sredstvima iz ove kreditne linije, u vrednosti do 235 miliona dinara po projektu, omogućiće našim klijentima da dugoročno unaprede svoje poslovanje”, izjavila je Pavlović.

Ru je kazala da je EBRD zadovoljna što nastavlja saradnju sa Eurobankom Srbija i što zajednički mogu da plasiraju novu kreditnu liniju koja će podržati oporavak i razvoj lokalnih preduzeća.

“Povećanje dostupnosti našeg finansiranja u dinarskoj protivvrednosti značajno će koristiti lokalnim preduzećima jer na taj način nisu izloženi varijacijama kursa. Ovo će takođe doprineti jačanju poverenja u domaći finansijski sistem”, istakla je ona.

Eurobanka kontinuirano ulaže u finansiranje sektora malih i srednjih preduzeća. Dugogodišnji je partner i članica EBRD Programa za podsticanje trgovine od 2011. godine, a samo u poslednjih 10 godina plasirala je više od 1,4 milijardi evra u taj deo srpske privrede.

Beta

Tags
Back to top button