Nova prevara u Srbiji, traže novac za upis u bazu podataka – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Nova prevara u Srbiji, traže novac za upis u bazu podataka

Privrednicima u Srbiji odnedavno su počela da stižu obaveštenja u kojima se traži da uplate novac kako bi bili upisani u određenu bazu podataka.

Pojedini domaći mediji ovaj čin okarakterisali su kao prevaru. O čemu se zapravo radi?

Na adrese privrednika, naime, pristižu bele koverte od Privredne baze Srbije – u pitanju je, kako se navodi na njihovom sajtu, projekat kompanije Poslovna baza doo, a koji bi, sudeći po svom imenu i sadržini poslatih obaveštenja, mogao da dovede građane u zabludu da se radi o nekakvom zvaničnom, lokalnom ili republičkom telu prema kom privrednici imaju određene obaveze, piše B92.

Kada otvorite kovertu dočekaće vas ponuda da upišete svoje podatke u Poslovnu Bazu, a upis će, tvrde, automatski biti unet “po izvršenju naloga za plaćanje sa jedinstvenim iznosom 4.000,00 RSD”.

U saopštenju dodaju da plaćanje možete da izvršite u roku od 5 dana.

“Po uplati, podaci o preduzetniku i pripadajući podaci biće upisani u PBS u roku od 8 dana”, navodi se.

Nakon izvršene uplate, ističu u saopštenju, ažuriranje ostalih podataka kao i sve dodatne promene/izmene preduzetnika u PBS samostalno se unose putem elektronske usluge.

Uz to, na pomenutom sajtu kompanije naveden je kontakt telefon na koji se niko ne javlja, već se po uspostavljanju veze uključuje automatska poruka.

 

Tags
Back to top button