Poziv za startape i male firme na Digitalni samit Zapadnog Balkana – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Poziv za startape i male firme na Digitalni samit Zapadnog Balkana

Privredna komora Srbije, kao članica Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, pozivala je kompanije da se do 15. septembra prijave za besplatno učešće na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana koji se, u okviru programa regionalne saradnje, održava u Podgorici od 11. do 13. oktobra 2021.

Uz podršku Evropske Unije, 30 odabranih startapa, mikro i malih kompanija sa Zapadnog Balkana, od kojih pet iz Srbije, imaju priliku da učestvuju u posebno kreiranom programu tokom trajanja četvrtog po redu Digitalnog samita Zapadnog Balkana. Rok za podnošenje prijava i prateće dokumentacije je 15. septembar, a spisak odabranih kompanija biće dostupan do 20. septembra 2021. Radni jezik događaja je engleski. Prijava je preko linka

Aktivnosti obuhvataju praktičnu obuku o važnim temama kao što su organizacija u kompaniji, pristup finansijama, način promocije usluge ili proizvoda i druga pitanja ključna za poslovanje. Predstavnici kompanija biće u prilici da prisustvuju panel diskusijama u okviru Digitalnog samita, a biće organizovana i zajednička radionica sa ciljem da pomogne startapovima, mikro i malim kompanija da prevaziđu izazove i najčešće početničke greške.

U okviru priprema za učešće na samitu biće pripremljena zajednička prezentacija svih kompanija koja će promovisati njihova IT rešenja. Izabrani startapi dobiće mogućnost da se bez naknade predstave na virtualnom sajmu u sklopu onlajn platforme samita. Virtuelni štandovi dostupni široj javnosti biće odlična prilika za onlajn prezentacije kompanija, njihovih proizvoda i usluga, a predviđeni su i B2B sastanci putem iste platforme.

Uslovi za besplatno učešće jesu da kompanija ima sedište u jednoj od ekonomija Zapadnog Balkana, da je registrovana kao mikro ili mala kompanija, ima godišnji promet do jedan milion evra, posluje manje od pet godina i da je razvila IT rešenje.

Prioritet su rešenja koja imaju direktnu primenu u automobilskoj, prehrambenoj, industriji gume i plastike, poljoprivredi i cirkularnoj ekonomiji.

Digitalni samit u Podgorici okupiće predstavnike vlada, kompanija, regionalnih organizacija, organizacija civilnog društva, akademske zajednice i mladih sa ciljem uspostavljanja digitalne platforme za razmenu ideja i predloga.

Tags
Back to top button