Ponude banaka: Pronađite idealni stambeni kredit za sebe – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKEKreditiSLIDERSVE VESTI

Ponude banaka: Pronađite idealni stambeni kredit za sebe

Čini se da vreme za podizanje stambenih kredita nikada nije bilo povoljnije, ali građani treba da obrate pažnju na vrstu kredita koji uzimaju – onaj sa fiksnom ili promenljivom kamatnom stopom? Nova.rs donosi vam pregled kredita kod banaka.

Pošto se najviše građana opredeljuje za stambene kredite sa varijabilnom kamatom, donosimo pregled ponuda tih kredita i onih sa kombinovanom kamatnom stopom u pojedinim bankama u Srbiji.

OTP banka

U OTP banci stambeni kredit sa kombinovanom kamatnom stopom minimalno može da iznosi 10.000 evra, a za učešće je potrebno od 10 do 20 odsto od zahtevanog kreditiranog iznosa. Minimalno učešće od 10 odsto je ukoliko se hipoteka stavlja na neki drugi uknjiženi objekat koji nije predmet finansiranja.

Rok otplate je do 30 godina, a opcinoni grejs period šest meseci. Fiksna kamatna stopa od 2,65 odsto do 3,15 je prve tri godine otplate, a nakon te tri godine je varijabilna kamatna stopa 2,9 do 3,7 plus tromesečni EURIBOR. Ovaj kredit se može koristiti za kupovinu uknjiženih i neuknjiženih nekretnina. Postoji i mogućnost udruživanja primanja dužnika i solidarnog dužnika.

Banka Inteza

U Banka Intezi za stambeni kredit sa varijabilnom kamatnom stopom na period od 181 do 360 meseci potreban je minimalni iznos kredita od 10.000 evra do 80 odsto iznosa kupoprodajne vrednosti nepokretnosti, a učešće je minimum 20 odsto vrednosti nekretnine.

Standardna ponuda kamatne stope je od 2,61 do 2,90 odsto, a troškovi obrade kredita u standardnoj ponudi su od 0,5 do 1 odsto iznosa odobrneog kredita, dok specijalna ponuda do kraja meseca iznosi 0 odsto.

Rajfajzen banka

U Rajfajzen banci kredit sa varijabilnom kamatnom stopom može da se podigne u iznosu od 10.000 do 200.000 evra, a učešće je minimum 20 odsto kupoprodajne cene, dok se rok otplate kreće od 72 do 360 meseci. Provizija je 0 odsto za obradu zahteva, a kamatna stopa je EURIBOR 3,24 odsto koja se godišnje menja.

Komercijalna banka

U Komercijalnoj banci stambeni kredit u dinarima indeksiran u evrima može da se podigne od 12.000 do 300.000 evra, a učešće je minimalno 20 odsto. Period otplate može biti od 96 do 360 meseci.
Naknada za obradu kredita je 0 odsto, a nominalna kamatna stopa koja je godišnje promenljiva kreće se od 2,95 do 3,55 odsto.

Unikredit banka

Minimalni iznos kredita kod Unikredit banke nije definisan, a obavezno je učešće od 20 osto. Kredit se odobrava do 80 odsto iznosa kupoprodajne cene nekretnine odnosno procenjene vrednosti nepokretnosti koja se kupuje. Ukoliko se hipoteka uspostavlja na nekretnini koja nije predmet kupovine, učešće nije neophodno, a u tom slučaju kredit može da iznosi maksimalno do 80 odsto procenjene vrednosti nepokretnosti.

Kredit je indeksiran u evrima, a kamatna stopa je varijabilna 6M EURIBOR plus fiksna margina od 3,00 odsto godišnje. Nominalna kamatna stopa je 2,47 odsto za kredite sa periodom otplate do 360 meseci, a efektivna od 2,92 odsto. Takođe, nema naknade za obradu kreditnog zahteva, a rok otplate kredita je do 30 godina.

Izvor: Nova.rs

Tags
Back to top button