Komercijalna smanjuje broj poslovnica – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Komercijalna smanjuje broj poslovnica

Komercijalna banka Bograd koja od početka ove godine posluje u sastavu Nove ljubljanske banke, počela je program smanjivanja sadašnjeg broja od oko 200 poslovnica i filijala, zbog čega zaposleni strahuju od otkaza koji su logična posledica zatvaranja radnih punktova, piše Demostat.

U Komercijalnoj banci kažu da je u “ovom trenutku, fokus na integraciji sa NLB Bankom jer je u pitanju “složen proces spajanja različitih sistema, poslovnih kultura i vrednosti, ali i najboljih poslovnih praksi i rešenja za klijente”.

Zbog toga je “neophodno posvetiti mu punu pažnju, energiju, vreme i resurse”. Ipak, ne negiraju da će doći do gašenja pojedinih poslovnica.

“U toku je sagledavanje svih relevantnih informacija, kako bi se na objektivan način donele dugoročne poslovne odluke, uključujući i optimalan broj zaposlenih i ekspozitura u zajedničkoj prodajnoj mreži. Kao i do sada, svaka naša odluka biće pravovremeno i transparentno saopštena svima onima na koje ima uticaj”, rečeno je Demostatu u Komercijalnoj banci.

NLB je uplatila 387 miliona evra za paket od 83,23 odsto državnih akcija Komercijalne banke, a preuzimanje je formalno okončano 30. decembra prošle godine.

Ove godine NLB je objavila i nameru o preuzimanju preostalih 16,77 odsto udela iz portfelja malih akcionara

Privatizacija Komercijalne banke dogovorena je u februaru prošle godine, pre pandemije koronavirusa i deo je sporazuma koji je Srbija potpisala sa MMF-om, piše Demostat.

Izvor: Indikator.ba

Tags
Back to top button