Mask: “Tesla” će verovatno opet prihvatati Bitkoin – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Mask: “Tesla” će verovatno opet prihvatati Bitkoin

Kompanija “Tesla” će najverovatnije ponovo početi sa prihvatanjem bitkoina kao sredstva plaćanja, kada obavi dubinsku analizu količine obnovljivih izvora energije korišćenih “za rudarenje” te valute, izjavio je osnivač i direktor tog američkog proizvođača električnih automobila Ilon Mask.
On je u maju izazvao pad cena bitkoina, kada je rekao da će njegova kompanija prestati sa prihvatanjem kriptovalute kao sredstva plaćanja, jer se prilikom “rudarenja” bitkoina koriste ogromne količine električne energije, mahom proizvedene iz fosilnih goriva, podseća britanski list “Gardijan”.

Međutim, Maskovi komentari na jednoj jučerašnjoj konferenciji prouzrokovali su osmoprocentni skok bitkoina na 32.160 dolara.

“Želeo sam dubinsku analizu kako bih potvrdio da je procenat upotrebe obnovljive energije najverovatnije 50 odsto ili veći, i da postoji trend povećanja tog broja, a ako bude tako, kompanija ‘Tesla’ bi nastavila da prihvata bitkoin”, rekao je Mask.

Neki “Teslini” investitori, zajedno sa ekolozima, sve su kritičniji prema načinu na koji se bitkoin “kopa” koristeći velike količine električne energije proizvedene fosilnim gorivima.

Međutim, sve više “rudara” digitalnih valuta pokušava da iskoristi obnovljivu energiju za ublažavanje negativnih posledica na životnu sredinu.

Tags
Back to top button