Dogecoin uzleteo 40 posto, zasluge Musku i Coinbaseu – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Dogecoin uzleteo 40 posto, zasluge Musku i Coinbaseu

Dogecoin je jutros uzleteo više od 40 posto nakon novog tvita Elona Muska i najave Coinbasea da će izlistati ovu kriptovalutu.
Cena dogecoina porasla je na unutardnevni najviši nivo od oko 55 centi, pokazuju podaci Coin Metrics-a. Još uvek je niži za oko 18% od rekordne visine od gotovo 67 centi od pre samo nedelju dana.

Musk je na Tviteru napisao da sarađuje sa programerima dogecoina kako bi poboljšao učinkovitost transakcija.

U sredu je izvršni direktor Tesle iznenadio najavu da će njegova kompanija za električne automobile prestati prihvatati bitcoin kao plaćanje zbog zabrinutosti zbog uticaja na okolinu.

To je dovelo do brutalne prodaje kripto valuta, uključujući dogecoin. Dogecoin je već značajno pao nakon Maskovog nastupa u Saturday Night Liveu, u kojem je digitalni novčić nazvao “prevarom”.

U međuvremenu, platforma za kripto razmenu Coinbase saopštila je u četvrtak da će u sledećih šest do osam nedelja nuditi dogecoin podršku. Mnogi kripto trgovci navalili su na aplikaciju za ulaganje Robinhood sa nula naknada radi trgovine dogecoinom; sada bi potez Coinbasea mogao dovesti do većih trgovačkih aktivnosti.

Tags
Back to top button