Podrška Eurobank preduzetnicima i MSP za nabavku nove proizvodne opreme – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Podrška Eurobank preduzetnicima i MSP za nabavku nove proizvodne opreme

Eurobanka i ove godine realizuje Program podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima za nabavku opreme, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Razvojnom agencijom Srbije.

Nabavka nove opreme predviđa dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 25 odsto od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme, dok bi 5 odsto neto vrednosti nabavke proizvodne opreme trebalo da obezbede preduzetnici odnosno kompanije, u vidu učešća. Preostalih 70 odsto vrednosti opreme obezbeđuje Eurobank, kroz kredite čiji je period otplate do 60 meseci, uz obavezan grejs period od šest meseci, saopšteno je.

„Od početka svog poslovanja u Srbiji, Eurobank je veliki deo svojih aktivnosti usmerila na podršku sektoru malih i srednjih preduzeća. Smatramo ga ključnim za jačanje konkurentnosti domaće privrede i generisanje novih radnih mesta, a njegovo osnaživanje je naročito bitno sada, u ovim izazovnim vremenima. Želimo da pomognemo preduzetnicima i kompanijama da unaprede i razviju svoje biznise, i to je glavni razlog zbog kog kontinuirano, godinama unazad učestvujemo u Programu podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme“, rekao je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobanke.

Za Program podrške opredeljeno je 1,55 milijardi dinara, a sredstva su namenjena za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvođenje građevinskih radova. Zainteresovani privredni subjekti mogu konkurisati sve dok se raspoloživa sredstva ne utroše, najkasnije do 31.12.2021. godine. Mogući iznos podrške zavisi od broja zaposlenih u firmi, a važan preduslov za dobijanje ove vrste pomoći predstavlja i obaveza da se sa dobijanjem sredstava broj zaposlenih ne smanjuje.

Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije u saradnji sa Eurobankom realizuju Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme, čiji je cilj jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, unapređenje tehnoloških procesa proizvodnje, podrška zapošljavanju, rast prihoda i uslova finansiranja mikro, malih, srednjih preduzeća i predzetnika.

Tags
Back to top button