Vladimir Lučić član Forbes poslovnog saveta – Bankar.rs
ANALIZEKOLUMNESLIDERSVE VESTI

Vladimir Lučić član Forbes poslovnog saveta

Vladimir Lučić, generalni direktor “Telekom Srbija grupe” i izvršni direktor M:tel Crna Gora našao se u društvu najistaknutijih lidera. On je, naime, novi član Forbes poslovnog saveta.

On se našao u društvu sa Esther Kestenbaum Prozan iz Ruby Has i Peteom Recchijem iz 4WEALTH FINANCIAL GROUP LL.

Forbes poslovni savet je organizacija u koju se ulazi samo po pozivu i članovi su istaknuti uspešni preduzetnici i poslovni lideri.

Lučić je rođen 18. februara 1971. godine u Šapcu. Diplomirani je inženjer elektrotehnike, a MBA zvanje je stekao po programu Univerziteta Institut Kurt Bosh (Švajcarska).

Profesionalno iskustvo je sticao u Ericssonu u Švedskoj, a u Nemačkoj kao inženjer za podršku O&M sistemima.

Uz kraće prekide, deo je tima Telekoma Srbija od njegovog osnivanja 1997. godine. Karijeru je gradio najpre kao stručni savetnik za telekomunikacije u Direkciji za mobilnu telefoniju, zatim kao direktor Sektora za mrežu u Direkciji za mobilnu telefoniju, nakon čega je imenovan za direktora Direkcije za mobilnu telefoniju.

Aktivno je učestvovao u izgradnji i komercijalnom puštanju u rad trećeg operatora u Crnoj Gori kada je, u rekordnom roku od samo 77 radna dana, otpočela rad mobilna mreža m:tel.

U oktobru 2008. godine imenovan je za direktora Direkcije za komercijalne poslove koja vodi komercijalno poslovanje u oblastima fiksne i mobilne telefonije, Interneta, uz brigu o korisnicima i komunikaciju sa poslovnim partnerima.

Bogato iskustvo u telekomunikacijama nastavlja u crnogorskom m:tel-u. Početkom jula 2012. godine, Odbor direktora Društva za telekomunikacije “MTEL” d.o.o. imenovao je Vladimira Lučića za novog izvršnog direktora Društva.

Tags
Back to top button