Barselona je najvredniji klub na svetu – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

Barselona je najvredniji klub na svetu

Barselona je prvi put u istoriji na vrhu Forbsove liste najvrednijih klubova sveta iako ima dugovanja koja premašuju milijardu funti.

Katalonski div je s trona skinuo najvećeg rivala Real Madrid. Vrednost Barselone procenjena je na 3.46 milijardi funti, dok je Real procenjen na 3.45 milijardi funti.

Na trećem mestu je Bayern (3.07 milijardi funti), a slede Manchester United (3.06 milijardi funti), Liverpool (2.98 milijardi funti), Manchester City (2.91 milijarda funti), Chelsea (2.33 milijarde funti) Arsenal (2.04 milijarde funti), Paris Saint-Germain (1.82 milijarde funti) i Tottenham (1.67 milijardi funti).

Neverovatno je da čak šest engleskih klubova i ove godine spada među 10 najvrednijih klubova sveta, a to dovoljno govori o snazi Premiershipa.

Forbs je objavio da je vrednost Liverpoola porasla za čak 88 posto tokom protekle dve godine u kojima je ekipa s Anfielda osvojila Ligu prvaka i Premiership.

Zanimljivo je da Juventus nije u društvu 10 najvrednijih klubova. Izbacio ga je PSG pa je italijanski gigant sad na 11. mestu.

Englezi imaju još tri kluba među prvih 20, a to su Everton (479 milijardi funti), West Ham (369 milijardi funti) i Leicester (331 milijarda funti).

Preostali klubovi iz društva najvrednijih 20 su Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Inter, Milan, Roma i Ajax.

(Index.hr)

Tags

Check Also

Close
Back to top button